9 Tips Turunkan Kolestrol Cepat & Mudah Khas Untuk Lelaki Yang Suka Merokok

Tuesday, August 05, 2014

Musim raya, bermakna musim kolestrol mencanak-canak naik. Mungkin dah mula terfikir, macam mana nak turunkan kolestrol?

Anda boleh cuba 11 Tips Turunkan Kolestrol Cepat dan Mudah:


1. Buat Target
Ya, sekarang anda sudah tahu yang kolestrol mesti diturunkan. Tapi macam mana nak buat target? Target bergantung kepada beberapa faktor. Seperti tahap kesihatan diri. Ada ke sakit jantung, diabetis, darah tinggi dan lain-lain.

Lebih banyak penyakit bermakna tahap kesihatan anda lebih berisiko. Dan lebih banyak kolestrol yang perlu dinyahkan. Anda mesti target LDL kurang dari 70.

Jika risiko anda moderate, target LDL adalah kurang dari 130.

Dan jika anda sememangnya sihat, LDL kurang dari 160 adalah yang terbaik.

2. Aktif Bergerak
Tak semestinya perlu pergi ke padang atau track untuk menjadi aktif. Di rumah, di pejabat, anda juga masih boleh

Kalau anda di pejabat, pastikan setiap satu jam anda bangun dan berjalan. Tak perlu lama. Hanya lima minit.

Aktiviti fizikal secara regular mampu meningkatkan 10% HDL (kolestrol baik) dan kolestrol jahat LDL juga menurun.

3. Elak Lemak Tepu
Antara penyumbang terbesar lemak tepu ini adalah makanan segera. Jadi elakkan makan sosej, nuget, atau burger yang dijual di pasar raya. Tapi kalau buat sendiri tak apa. Sebab anda tahu kandungan lemak di dalamnya.

Sebolehnya banyakkan makan ikan atau daging putih (dada ayam) untuk gantikan daging.

4. Makan Banyak Fiber
Yang ini takde sekatan. Makanlah banyak mana yang anda suka. Sayur hijau dan buah-buahan mengandungi tinggi fiber. Dan oat juga sangat baik untuk turunkan paras kolestrol.

ubat kolestrol, ubat kolestrol dalam darah, ubat kolestrol tinggi, ubat statin, keburukan statin, menurunkan kolestrol dengan cepat, turunkan kolestrol, petua turunkan kolestrol, makanan turunkan kolestrol
makanan yang sedap memang tinggi kolestrol

5. Pilih Ikan
Ubah diet anda. Ya walaupun sukar. Cuba untuk konsisten makan ini. Tapi kena pastikan juga kesegaran ikan itu. Ikan yang segar ada banyak kandungan Omega 3. Omega 3 sangat baik untuk turunkan kolestrol

Tapi duduk kat bandar, ikan segar tu macam agak mustahil. Jadi boleh lengkapkan pengambilan Omega 3 dengan cuba mengambil Omega Guard Shaklee.

6. Teh Hijau
Minuman terbaik untuk gantikan minuman yang manis. Di dalam teh hijau ada kandungan yang boleh turunkan LDL (kolestrol jahat). 

Kajian di Brazil menunjukkan orang yang mengambil kapsul extract teh hijau, berjaya turunkan paras kolestrol.

7. Makan Kekacang
Kacang seperti almond adalah penyerap kolestrol yang baik.

Tapi jaga-jaga kandungan kalorinya tinggi. Jadi hadkan pengambilan.

8. Pilih 'Spread' Sihat
Pilih yang 'vege based', kerana ia dapat bantu anda rendahkan kolestrol.

9. Elak Merokok
Rokok umpama racun, bagi yang tinggi kolestrol, rokok hanya akan menurukan lemak baik HDL di dalam badan. Selain itu, rokok juga adalah faktor utama serangan jantung.

Kalau anda sudah tidak sayangkan diri sendiri. Apatah lagi isteri dan anak-anak. Silalah merokok.

Betul bukan mudah mahu mengubah amalan hidup yang tak sihat, kepada sihat. Tapi cubalah. Kalau anda rasa susah juga, mungkin anda sesuai untuk mencuba Phytocol-ST.

Produk terbaru Shaklee bagi menghalang kolestrol masuk ke dalam saluran darah. Di dalam Phytocol-ST ada fitosterol yang akan berlumba dengan kolestrol untuk dapat diserap. 

Fitosterol ini berasal dari tumbuh-tumbuhan seperti tomato. Tapi memandangkan makan tomato pun sambil pejam mata. Bolehlah cuba Phytocol-ST.

Contohnya, anda makan rendang daging dan Phytocol-ST, kolestrol yang sepatutnya terserap dalam badan, tak berjaya diserap. Sebab badan anda telah menyerap fitosterol.

Menyebabkan kolestrol dari rendang tadi terapung dan akhirnya dikeluarkan dari sistem pembuangan anda.

Seronok bukan, anda masih mampu makan benda yang sedap dan lemak berkrim, tanpa gusar tentang berapa banyak kolestrol yang terserap. 

Impak lebih hebat bila gandingkan Omega Guard dan Phytocol-ST untuk turunkan kolestrol dengan cepat dan mudah. Phytocol-ST tendang kolestrol baru keluar. Dan Omega Guard membakar kolestrol yang sudah tepu di dalam badan.

Jika anda terasa nak mencuba dan mendapatkan konsultasi private, bolehlah hubungi saya, Suriya di 016 773 1892 sekarang!

You Might Also Like

0 comments

WeLoveSusuIbu On FB

WeLoveSusuIbu Instagram

Nuffnang

WeLoveSusuIbu Youtube