Nasi Arab Makanan Diabetis Paling Bahaya 2014

Gemar nasi arab? Tapi kalau anda ada diabetis, mungkin ia adalah makanan diabetis yang paling bahaya.

Kenapa saya kata paling bahaya 2014.

Sebab kebanjiran restoran arab, apatah lagi di Kuala Lumpur ini. Dan yang paling mengejutkan juga, hampir semua orang yang buat rumah terbuka tahun ini, ada hidang nasi arab.

Bayangkan nasi arab, limpahan nasi berwarna yang berperisa. Ditambah pula dengan kambing atau ayam mandy. Juga kabsa.

Dikawankan dengan salsa (sambal arab). Nasi yang tadinya segenggam pada mulanya. Menjadi bergenggam-genggam. Hampir saja anda tak perasan sudah pinggan ke berapa yang masuk ke dalam perut.

Maklumlah berat basmathi, makan banyak, tapi tak rasa kenyang.


makanan diabetes, makanan elak diabetes, turunkan diabetis, turunkan bacaan gula, turunkan kencing manis, petua turunkan kencing manis, turunkan gula dalam darah, turunkan gual dengan cepat, turunkan paras gula, sembuh kencing manis, sembuh diabetis, nasi arab, resepi nasi arab
terliur bukan?

Rasanya jika anda pesakit diabetes, anda mesti tahu bahawa nasi adalah makanan diabetes yang bahaya. Dan tak digalakkan untuk diambil berlebihan.

Ini sebab nasi ada kandungan gula yang tinggi. Ya, bukanlah nasi itu manis. Tapi nasi ada kandungan karbohidrat yang tinggi.

Orang yang tiada diabetes juga boleh kena diabetes akibat terlampau obses dengan nasi arab.

Nasi yang tercerna dalam perut menjadi glukos. Dan bagi pesakit diabetes, glukos yang tinggi akan meningkatkan bacaan gula dalam darah.

Bacaan gula yang tinggi adalah bahaya bagi penghidap diabetes. Jika tak diturunkan, anda mungkin akan ada masalah penglihatan, jika luka lambat sembuh, saraf di kaki rosak. Bahkan lebih teruk lagi, gangrene menyerang. Dan kaki atau jari bakal dipotong.

Tiba-tiba teringat akan arwah pak ngah.

Orangnya tidaklah gemuk. Sihat. Lepas pencen, suka betul dia makan roti canai dan teh tarik.

Hampir setiap hari, itulah menunya.

Tak semena-mena arwah kena kencing manis. Dan lebih menyedihkan, satu jari kaki terpaksa dipotong.

Mungkin dia terlampau terperanjat atau sedih (saya pun tak tahu kenapa sebab sebenar), arwah meninggal dunia selepas beberapa hari jari kaki di potong.

Kehilangan anggota badan bukan setakat fizikal yang derita. Malah emosi turut terluka.

Sedekah Al-Fatihah untuk arwah.

Apa kaitan roti canai dan nasi arab?

Kaitannya kedua-dua ada karbohidrat yang tinggi. Bermakna tinggi glukos. Makanan diabetis yang bahaya.

Tapi anda pesakit diabetis usah putus harap. Atau terlampau takut kepada nasi, terutama nasi arab.

Boleh makan, cuma kawallah kuantiti.

Makan makanan yang sihat. Banyakkan serat. Bersenam.

Juga bagi membantu anda menurunkan bacaan gula (selain cucuk insulin), boleh cuba Vivix Shaklee.

Ia adalah minuman kesihatan. Tinggi dengan anti oksidan.

Antara kesannya kepada pesakit kencing manis:

Vivix Shaklee seperti memberi peluang kedua untuk anda yang ada diabetes. Untuk merasakan kembali nikmat kesihatan. Dan juga menghargai lazatnya makanan. Tak perlu lagi melihat senarai makanan diabetes sebelum makan.

Jika anda rasa seperti perlukan Vivix Shaklee untuk kurangkan diabetis anda.

Boleh segera hubungi saya, Suriya di 016 773 1892.

COD di Ampang dan kawasan sekitar.

Read more ...

Terbaru Cerita Ahli Shaklee Bikin Panas di US!

Terbaru di Long Beach, California, USA sedang berlansung Global Conference untuk ahli Shaklee. Dan ianya dilangsungkan untuk semua ahli Shaklee dari serata negara.

Tapi ada sesuatu yang menyebabkan Global Conference ini menjadi panas.

Dan ianya sangat memeranjatkan semua orang. Lebih-lebih lagi ahli Shaklee yang berpengkalan di USA.

Ini kerana sebanyak 295 'leader' Shaklee Malaysia telah dijemput ke Long Beach, CA. Dan 200 diantaranya adalah muslim dan muslimah.

Satu angka yang besar. Dan juga satu kejayaan bagi ahli Shaklee di seluruh Malaysia. Terutama yang beragama Islam.

Mereka seperti duta kecil Malaysia. Membawa keperibadian orang Malaysia yang baik hati. Dan paling penting membawa imej seorang muslim dan muslimah yang sejati.

Anda lihatlah gambar di bawah. Mungkin lebih jelas tentang apa yang saya cuba kongsikan.

Yang bertudung, sedang tersengih. Itu adalah mak aka leader saya dalam perniagaan Shaklee ini.

Masih muda, tak sampi 35 tahun.

Dari seorang ahli Shaklee yang zero, sekarang dia telah menjadi HERO. Dan menjadi tunjang utama di dalam keluarga besar kami, iReach family.


bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
Muslimah dan Million Dollar Earners! Memang PANAS!





bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
Awards yang bakal Master Lyna Noh terima
bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
Nenek Shaklee saya, telah melahirkan 42 orang Master di bawah empayar Jutawan MamaFaiz

bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
Masih muda dan BERJAYA!



bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
Muda, kaya, BERGAYA!

Sejuk mata memandang. Senarai New Master Coordinator, hampir semua bertudung dengan sempurna.

Di dalam business Shaklee tak mengenal umur, rank, ataupun siapa dulu atau kemudian. Peluang adalah sama rata. Asalkan ada tekad yang kuat, rajin, dan usaha bersungguh-sungguh. Tiada alasan anda tak boleh berjaya.

Bayangkan, money freedom, time freedom dan debt freedom bakal menjadi dimiliki.

Global Conference semakin dipanaskan oleh ahli Shaklee Malaysia. Apabila Master Iffah Anuar, telah dijemput untuk kepentas utama. Untuk kongsikan kisah kejayaannya peserta Shaklee Conference dari serata dunia.

Antara Master Coordinator Shaklee Malaysia yang muda. Dan apa yang membuatkan saya kagum dengannya adalah ketabahannya mencapai kejayaan. Walaupun hebat diuji dengan penyakit SLE.

Jadi apakah lagi alasan kita yang sihat? Tiada bukan?

Orang yang gemar beralasan, adalah orang yang takkan berjaya. Percayalah! 

bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
melihat gambar ini pun sudah meremang bulu roma..bercakap di depan ribuan orang ramai, HEBAT!

Kehadiran 'leader-leader' muda dari Malaysia. Membuatkan 'leader' di US menjadi kagum. Sehinggakan mereka meminta diadakan pertemuan KHAS diantara 'leader' Malaysia dan US. Mereka mahu mengorek rahsia, bagaimana boleh mencapai rank tertinggi Shaklee dalam usia yang muda.

bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
pertemuan untuk korek RAHSIA

Sebab di US, kebanyakkan Master mereka adalah warga emas. Lihat saja gambar di bawah.

Agak-agak anda, berapa usia nenek di bawah ini?

Ini bukan sembarangan nenek, hampir 90% organisasi Shaklee US adalah di bawah teraju beliau.

Dan umurnya sudah 81 tahun.

Jika di Malaysia, bayangan nenek 81 tahun adalah yang terlantar, bongkok, tak larat dan juga kurang sihat.

Tapi lihatlah dia, masih segak. Dan inilah yang dikatakan #shakleeeffect. Tua, tapi sihat dan nampak awet muda.

 bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee 

Perjalanan ke Global Conference Shaklee ini yang bertaraf 5 bintang ini. Telah ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. PERCUMA. 


bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
mereka juga ke Disneyland, GEMPAK!
Global Conference yang bertaraf 5 bintang ini juga adalah salah satu keistimewaan yang ditawarkan kepada seluruh ahli Shaklee.

Man Jadda Wa Jadda. Siapa yang berusaha, dialah yang berjaya.

Seronok bukan nikmati kejayaan atas hasil titik peluh sendiri.

Setiap tahun diadakan 'event' ini. Dan tahun depan bakal diadakan di Italy.

Masih ada kesempatan untuk bersama-sama kami ke Italy, secara PERCUMA. Jika mahu, marilah bersama kami bina kejayaan di iReach family.

Insyaallah, bukan saja meraih kejayaan dalam bentuk wang ringgit. Malah lebih penting, menjadikan anda muslim atau muslimat yang lebih dekat dengan Pencipta-Nya.

Kerana tiadalah tujuan lain kita di dunia, melainkan mati dan mahu bertemu dengan Allah swt.

bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah,  buat bisnes dari rumah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan, jadi ahli shaklee, cara mudah cari duit, jana pendapatan tanpa modal, peluang kerja di rumah, kerja sampingan dari rumah, kelebihan menjadi ahli shaklee
Be part  of US!

Jika anda mahu mengetahui RAHSIA TERBESAR kejayaan Master Lyna Noh sehingga bergelar 'Million Dollar Earners' marilah sertai kami di iReach Family.


Sertailah kami di iReach Family dengan menghubungi saya, Suriya di 016 773 1892. Segala rahsia akan dibongkar khas untuk anda!
Read more ...

6 Tips Cepat Hamil Yang Mungkin Tak Diketahui Wajib Baca!

Bila sudah bernikah. Perkara selanjutnya yang ditunggu-tunggu adalah hamil. Cara nak hamil? Boleh baca tips cepat hamil di bawah.

Tips-tips ini mungkin adalah suami isteri yang masih tak tahu.

Oleh itu WAJIB BACA kalau anda mahu hamil cepat. Berikut adalah 6 tipsnya:

1-Tahu Bila Subur
Rahsia utama mahu cepat hamil adalah dengan mengetahui bilakah anda subur. Subur atau ovulate adalah masa telur dilepaskan dari ovari.
Bayangkan, ovem (telur perempuan) adalah tempat panahan dan sperma adalah anak panah. Jika 'bersama' waktu subur, anak panah akan kena tepat pada sasaran.
Dan, akhirnya anda bakal mengandung.

2-Bekerjalah Sekuatnya
Aha, ini tips kedua cepat hamil. Bila anda sudah tahu waktu subur. Jadi bekerjalah sekuatnya semasa ini. 
Jangan syok sendiri. Bagitahulah cik abang, agar dia teruja sama. Bukankah mahu lahirkan anak dari benih kamu berdua?
Sebelum waktu ini, belajarlah beberapa posisi bersama, agar tak bosan. Dan matlamat untuk hamil tercapai.

Tahukah anda yang sperma mampu hidup dalam tiub fallopian 5-6 hari sebelum disenyawakan. Tapi jika kurang cecair kesuburan. Mungkin sperma tak mampu hidup lama. Dan mati sebelum sempat bertemu dengan ovum.
Pengambilan GLA Complex dapat membantu meningkatkan penghasilan cecair kesuburan anda. 
Cecair subur banyak, maka peluang untuk hamil lebih cerah dan cepat.
Tips Panas:
Oh ya, anda mungkin boleh cuba waktu terbaik untuk hamil. 'Bersamalah' dengan suami 3 hari sebelum hari subur terjadi.
Atau
Jika kalian menunggu hari subur, digalakkan suami untuk 'ejaculate' sehari sebelum hari subur. Sebabnya, jika tidak suami anda mungkin akan melepaskan banyak sperma mati. Sperma mati tiadalah gunanya lagi.

tips cepat hamil, set kesuburan shaklee, cara cepat hamil, masalah kesuburan lelaki, punca haid tak teratur, cara banyakkan air mani, kelebihan GLA Shaklee, kelebihan zinc, ubat haid tak teratur, set kesuburan shaklee, tips cepat hamil, nak hamil lagi, nak hamil cepat

3-Jangan Bangun Lepas Bersama
Tak payah kelam kabut nak bangun lepas melakukan hubungan intim dengan suami.
Baring menegak akan meningkatkan lagi capaian sperma kepada telur anda. Pernah dengar ini? Naikkan kaki tinggi (letak kaki di kepala katil, kalau takde susun bantal bagi tinggi) dan tunggu 5-10 minit membantu sperma untuk bergerak lebih pantas. Dan sempat bersenyawa dengan telur wanita. Akhirnya anda hamil.

4-Enjoy!
Ini antara tips cepat hamil yang terpenting. Usah stress semasa proses 'menjadikan' anak. 
Jangan terlampau fikirkan tentang kehamilan waktu bersama suami. Sebaliknya nikmati setiap waktu bersama-sama.
Jika stress, kemungkinan besar telur gagal disenyawakan. Ataupun jika berjaya, anda akan melahirkan anak yang stress. Jadi enjoy.

5-Sediakan SUPER Sperma!
Sperma ada banyak kategori. Anda yang gagah dan ada yang lemah.
Oleh itu suami anda perlu berbuat sesuatu untuk jadikan SUPER Sperma, antaranya:
Kurang merokok atau tak merokok langsung
Ambil makanan tambahan seperti Zinc Complex yang mampu meningkatkan kualiti sperma. Dan pergerakan sperma juga bertambah baik dan pantas. Menurut kajian, selain Zinc Complex, CoQHealth juga berfungsi meningkatkan kesuburan suami. Bermakna menambahkan bilangan sperma yang SUPER.
Elakkan mandi air panas. Kerana sperma boleh mati dan rosak.

6-Bersedialah
Ya bersedia. Mental ready, fizikal pun mesti bersedia.
Antara caranya pergilah berjumpa dengan doktor untuk pastikan yang badan anda bersedia untuk hamil. Takde masalah kesuburan yang lain.
Dan juga jaga pemakanan. Pesan Pakar Puan Dr. Hamid Arshad, jika mahu hamil ambillah multivitamin, b complex dan vitamin c.
Anda boleh cuba Vitalea dan B Complex yang lengkap dengan kandungan asid folik dan semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan.

Sekarang anda sudah tahu tips cepat hamil. Jadi apa yang dilakukan sekarang adalah usahakannya. Jangan mudah putus asa, jika cubaan pertama gagal.

Kekal untuk positif, insyaallah anda bakal hamil dengan bantuan tips cepat hamil di atas.

Usah lengah lagi. Mungkin dengan tindakan pantas dan mengambil vitamin yang disarankan. Anda bakal menutup mulut makcik dan pakcik serta sedara mara yang suka bertanya 'Bila nak mengandung nie?', dengan berita kehamilan anda.

Cepat-cepatlah hamil.

Tapi ingat, kita manusia hanya berusaha. Rezeki dapat atau tidak ditangan Allah. Tapi kalau tak usaha, takkanlah jadi.

Jika anda berminat untuk dapatkan:
Vitalea dan B Complex-menyediakan tubuh yang sihat untuk hamil

Boleh hubungi saya sekarang!

Whatsapp saya, Suriya di 016 773 1892 untuk dapatkan konsultasi lebih lanjut tentang ingin hamil.
COD di Ampang dan kawasan sekitar.


Read more ...

Ubat Kuat Lelaki Khas Untuk Umur 30 Tahun Ke Atas Dan Hensem

Entry khas untuk kaum Adam. Ubat kuat lelaki. Apa yang nak dikuatkan? Semua pun boleh.....

Lelaki kalau tak kuat kang ada yang kata sotong lah, lembik lah, paling tak pun tak macho. Rasanya impian semua lelaki gagah perkasa nak sihat dan kuat.

Lagi-lagi dah kahwin, mesti nak 'impress'kan isteri. Tak kurang juga nak test market di pasaran. Eh tak ke? Anda lelaki setia yang pada satu kan?

Ubat kuat yang saya nak rekemen nie khas untuk lelaki yang umur 30 tahun dan ke atas. Hensem tu optional je. Bahahaha.

Gabungan ubat kuat lelaki Omega Guard dan Vita E Complex mungkin adalah jawapan kepada masalah-masalah kelakian anda.

Mungkin sebelum ini mudah letih.

Balik kerja pukul 10 dah tidur.

Hujung minggu melepak, sebab letih. Isteri dan anak-anak ajak jalan-jalan pun tak nak.

Atau mungkin 'permainan hambar' dan isteri ada sedikit kecewa.

Anda boleh cuba ambil dua ubat kuat yang saya dah intro tadi.


ubat kuat lelaki, ubat kuat untuk lelaki, ubat kuat wanita, ubat kuat rahim, lelaki yang baik, lelaki ego

Apa kebaikan yang bakal anda dapat?
  • Lebih bertenaga dari sebelum ini
  • Kolestrol dalam badan menurun
  • Perut kian kempis
  • Muka jadi lebih muda
  • Sistem reproduksi sihat
  • Takde masalah untuk bersama dengan isteri
  • Terhindar dari masalah kencing masih atau serangan jantung
  • Boleh ber'ereksi' dengan baik

Dan banyak lagi kesan baik yang lain. Yang mungkin anda sendiri pun tak sedar.

Sebab apa tak sedar?

Sebab keduanya ini membaiki kesihatan anda dari dalam.

Ubat kuat ini sah, ada sijil KKM dan halal dari badan yang diiktiraf JAKIM.

Sudah ada di pasaran dunia lebih 50 tahun, dan di Malaysia saja hampir 20 tahun.

Produk yang baik salah satu tanda adalah 'lasting' di pasaran.

Selain dari kuat zahir, batin juga kena kuat. Tahukah anda apakah tanda sebenar lelaki itu kuat?

Tandanya adalah mampu menahan marah.

Anda akan jadi super duper kuat kalau zahir dan batin sama hebat.

Jika rasa anda perlukan ubat kuat lelaki ini.

Bolehlah hubungi saya untuk konsultasi lanjut.

Whatsapp saya, Suriya di 016 773 1892 sekarang!
Read more ...

3 Tanda Strok: Sila Baca Khas Untuk Yang Ada Darah Tinggi

Strok antara penyakit yang bahaya. Kenali tanda strok sebelum terkena. Sebab strok boleh buat anda lumpuh dan juga hilang ingatan.

Berikut adalah 6 tanda strok yang perlu diberi perhatian:

1-Lemah di Tangan dan Kaki
Ada terasa lemah di kaki atau tangan. Dan lebih-lebih lagi jika rasa lemah dibahagian sebelah badan. Itu adalah tanda strok.
Anda juga mungkin ada strok jika tak mampu seimbangkan badan, pening dan ada masalah untuk berjalan.
Masanya anda dapatkan bantuan jika anda tiba-tiba kurang penglihatan, sakit kepala teruk, rasa keliru. Atau ada masalah bertutur dan memahami.
Tindakan cepat mencegah dari kehilangan upaya yang lama.

2-Sakit Dada
Apa saja yang berkaitan dengan sakit di dada, jangan endahkan.
Lebih-lebih lagi sakit yang disertakan dengan berpeluh, rasa tertekan, nafas pendek, ataupun mual. Segeralah berjumpa dengan doktor.
Rasa sakit seperti ditekan di dada adalah tanda serangan jantung. Khususnya anda rasa sakit selepas bersukan atau menjalani aktiviti fikizal yang aktif.

vivix shaklee, vivix stroke, penawar angin ahmar, cara rawat angin ahmar, cara merawat stroke, cara merawat stroke dengan segera, gejala stroke ringan


3-Tak Selesa dan Sakit Di Betis Belakang
Ia mungkin tanda darah beku pada kaki anda. Boleh terjadi sebab duduk terlampau lama, atau terlantar sakit.
Jika betul ia darah beku, kesakitan akan lebih dirasa jika berjalan atau berdiri. Kaki juga akan membengkak.
Sakit dan bengkak serta merah yang berterusan, anda disarankan jumpa doktor. Usah lengah kerana jika ianya pecah, komplikasi boleh terjadi.

Jika anda ada tanda ini, atau tanda lain. Seperti kencing berdarah, nafas berbunyi dan juga perasaan mahu membunuh diri. Jangan biarkan ianya berlarutan.

Tindakan awal mampu mengawal kesan terkena strok.

Atau mungkin boleh elak diri anda dari terkena strok.

Tanda strok juga adalah tanda badan anda minta dikasihani. Yelah jika sebelum ini digasak dengan makanan segera, makanan berlemak, rokok, malas bersenam dan stress.

Sudah tiba masanya anda berubah. Sebelum strok menyerang, dan mungkin anda akan menjadi sekujur tubuh yang kaku.

Jika masih boleh dirawat alhamdulillah. Tapi macam mana kalau terlantar seumur hidup? Anda sanggup?

Sebagai langkah berjaga-jaga, lebih-lebih lagi anda memang dah ada darah tinggi. Saya syorkan anda mengambil Vivix Shaklee.

Vivix akan mengembalikan kesihatan jantung dan memperbaiki fungsi jantung. Selain itu ia juga berkesan turunkan paras kolestrol dan mengawal tekanan darah.

Tanda-tanda strok yang hadir sebelum ini, insyaallah akan lenyap dan hilang. Bahkan anda akan merasa lebih sihat dan muda dari biasa.


Anda mahu cuba Vivix? Boleh hubungi saya sekarang, Suriya di 016 773 1892.

COD di Ampang dan juga di kawasan sekitar.

Pesan segera? Klik sini!
Read more ...

Cara Berhenti Rokok Tak Payah Tahan Nafsu Merokok Terus Je Merokok

Ramai yang merokok mahu berhenti merokok.

Tapi selalu separuh jalan, mungkin sebab cara berhenti rokok yang kurang efektif.

Macam ayah saya, pernah sampai 3 bulan tak hisap rokok. Tapi bila jumpa kawan-kawan, dia hisap balik. Geram je ibu saya masa tu. Ini cerita 15 tahun dulu.

Mari saya nak kongsikan sesuatu yang mungkin dapat hentikan tabiat merokok anda. Dan yang paling best, anda tak perlu tahan nafsu merokok.

Sebab 'sesuatu' itu sendiri yang akan buat anda rasa pahit. Dan rasa tepu. Sampaikan anda sendiri tak hingin dah merokok.

Apa dia 'sesuatu' itu?

Ia adalah Vivix Shaklee. Tonik yang kaya dengan anti oksidan. Dan satu-satunya tonik yang mampu memulihkan DNA manusia.

Anda tahukan, bila merokok DNA tubuh mulai rosak. Contoh luaran yang ketara bibir hitam dan kulit kusam. Dalaman pula fungsi jantung semakin lemah, paru-paru rosak, dan ketahanan badan menjadi lemah. Mudah terkena penyakit lain.

Jadi dengan pengambilan Vivix, ia akan mengembalikan DNA tubuh yang asal. Sepertimana sebelum rokok di bawa masuk ke dalam badan. Mudah kan cara berhenti rokok begini? Testimoni cara berhenti rokok guna Vivix.

Vivix bukan terapi berhenti merokok. Tapi ia menolak nikotin keluar dari badan. Dan sebab itulah anda sendiri yang akan rasai pahit rokok.

Sampai tak lalu, sebatang nak habis pun payah.

Sebenarnya bukan saja tabiat hodoh merokok dapat dihentikan. Fungsi tubuh badan juga bertambah baik.

Jika sebelum ini pancit, tak larat joging. Mungkin lepas ambil Vivix anda boleh pusing taman dengan selamba. Tenaga kembali seperti zaman muda-muda dahulu.

tips berhenti merokok, kesan berhenti merokok, petua berhenti merokok, ubat berhenti merokok, faedah berhenti merokok, klinik berhenti merokok, kelebihan berhenti merokok, simptom berhenti merokok, cara2 berhenti merokok, berhenti merokok mengejut, kaedah berhenti merokok, efek berhenti merokok


Dan jika anda ada masalah kesuburan juga boleh diatasi. Sudah kahwin lama, tapi dek kerana sayangkan rokok anda rasa tak kisah pun nak ada anak. Yelah, sebab rokok tu kerjanya menjadikan anda mandul. Sperma rosak, dan lemah, juga tak berkualiti.

Vivix secara konsisten akan memperbaiki masalah kesuburan. Peluang dapat anak lebih cerah.

Dan yang lebih penting anda semakin sihat. Juga berbau wangi. Maklumlah orang yang hisap rokok nie bau badannya busuk. Mulut pun busuk.

Mungkin sebelum ni isteri terpaksa buat tak kisah jika diminta cium. Tapi lebih ambil Vivix mungkin isteri anda yang sukarela mahu mencium.

Bukankah seronok?

Sebab itulah lah saya kata, Vivix Shaklee adalah cara berhenti rokok yang buat anda tak payah tahan nafsu.

Anda buat saje seperti biasa, ambil rokok dan hisap, tapi result nya belum habis rokok. Anda dah buang.

Jadi jika anda rasakan yang cara best, bolehlah hubungi saya untuk dapatkan sebotol Vivix Shaklee. Whatsapp/SMS ke Suriya di 016 773 1892. Sekarang!
Read more ...

Pengalaman Anak Kena Eczema Dan Minum Soya Waktu Hamil

Ini cerita tentang anak saya yang pertama. Biasalah, anak pertama teruja nak jadikan bayi putih gebu. Tapi tak sangka pula anak kena eczema.

Masa mula kehamilan. Suami dan beberapa orang kawan-kawan suruh minum soya. Masa ni saya tak kenal Shaklee lagi. Jadi soya yang dimaksudkan adalah air soya kotak.

Saya pun punyalah bersemangat nak minum.

Sebab nak anak putih, gebu, cantik. Lagilah waktu saya saya mengandungkan anak perempuan.

Bersemangat nak minum soya. Tapi setiap kali telan air soya. Pasti saya muntah. Berangin satu badan.

Ada juga saya cuba-cuba nak minum. Tapi tak mampu.

Lagi pun masa tu, saya ada terbaca, kulit anak yang minum soya nie walaupun putih. Tapi mudah kena elergik, anak kena eczema.

Teruslah saya berhenti cuba minum air soya.

Genap 38 minggu hamil, maka lahirlah anak pertama saya.

Alhamdulillah walaupun tak putih gebu, tapi dia comel sangat.

Masa sebulan dua, tak nampak pun sebarang tanda yang Rayna ada ekzema. Tapi bila masuk bulan ke 5. Lehernya habis melecet melengas.

Padahal dah jaga elok-elok. Mandikan, letak losyen.

Last sekali terpaksa bawa pergi jumpa doktor. Bila sapu cream yang doktor bagi baru ok.

Tapi bila dah guna agak lama. Dah takde kesan dah cream tu pada ruam dia.

Rajinlah juga pergi balik klinik dulu sebab anak kena eczema.

Dah umur 5 tahun nie pun dia masih ada masalah kulit. Tapi bukan kat leher laki. Dekat pelipat kaki. Paling obvious lepas makan ayam. Habis dia menggaru sampai berdarah.

Tapi saya dah jarang sapu cream yang ambil di klinik, saya guna alternatif yang lebih selamat.

Tapi beza dengan adik-adik dia.

anak kena eczema, punca ekzema, bayi kena ekzema, bayi kena eczema, punca ekzema pada bayi, ubat ekzema bayi, punca ekzema, rawatan ekzema dari dalam, rawatan ekzema terbaik, ubat ekzema semulajadi, punca ekzema, ekzema orang dewasa, ekzema kanak-kanak, kulit gatal, luka ekzema


Sebab masa mula mengandungkan Sofhea dan Muhammad Ruwayfi memang dah ambil Set Hamil Shaklee. Termasuklah Energizing Soy Protein (ESP).

Saya suka sebab rasanya asli soya. Nak minum soya kotak selalu saya tak prefer sangat. Sebab banyak gula.

Paling best masa bulan puasa, waktu mengandungkan Ruwayfi. Alhamdulillah dapat puasa penuh. Taklah rasa lapar sangat sampai lembik. Sebab ESP nie ada indek glisemik yang rendah. Maknanya ia lambat tercerna dan hasilkan tenaga perlahan-lahan dan berpanjangan.

Kadang-kadang bila teringat balik waktu lahirkan Sofhea (anak ke dua) tersenyum sendiri. Yelah sebab Sofhea lahir dengan kulit yang gebu, putih dan bibirnya merah sangat.

Sampai rasa, eh ye ke nie anak aku.

Sekarang Sofhea nak masuk 3 tahun. Dan dia memang tak ada sebarang masalah kulit. Walaupun ibunya gila minum ESP waktu dia dalam perut.

Jadi pada saya untuk terus kaitkan soya adalah penyebab ekzema kurang tepat.

Sebab ekzema ini terjadi sebab banyak punca. Ada 7 sebab ekzema terjadi, ini saya ambil dari website Nationaleczema.org :
1-Keturunan
Jika ibu atau ayah (atau keduanya) ada lelah atau resdung, maka anak yang dilahirkan lebih mudah untuk terkena ekzema atau elergik yang lain
2-Iritasi
Tindak balas kulit terhadap sabun mandi atau sabun basuh baju
3-Alahan
Biasanya terhadap habuk atau kelemumur
3-Microbes
Ia terdiri dari sesetengah virus dan funggus
4-Cuaca
Jika terlampau panas, atau kelembapan cuaca yang tinggi
5-Makanan
Seperti makanan berasaskan susu, soya, gandum ataupun telur
6-Stress
Tak tahu bagaimana ia berkaitan, tapi orang yang ada ekzema akan jadi lebih teruk jika mengalami stress
7-Hormon
Hormon adalah jenis kimia yang dihasilkan oleh badan. Ketidakseimbangan hormon boleh menyebabkan ekzema terjadi.

Saya berharap entry ini sedikit sebanyak memberi anda pencerahan tentang anak kena eczema dan soya. Adakah ia berkaitan ataupun tidak?

Pokok pangkalnya jarang melulu untuk memberikan imej negatif terhadap sesuatu. Kajilah dulu. Bukan setekat pasal soya. Malah dalam semua perkara dalam hidup.

Moga kita tak tergolong dalam kumpulan yang ikut-ikut. Buatlah keputusan dengan ilmu dan rasional akal.

Jika mahu cuba kurangkan ekzema cara yang lebih semulajadi dan selamat, boleh hubungi saya. Suriya 016 773 1892.

Read more ...

Diabetis Musnah Hubungan Kelamin: 5 Cara Atasi Segera!

Diabetis bukan sahaja musnahkan kesihatan anda. Tapi juga pemusnah hubungan kelamin. Dan mungkin juga bakal menjadi punca rumah tangga runtuh.

Hanya kerana diabetis.

Hanya sebab anda yang tak mahu jaga kesihatan diri. Dan makan ikut tekak sendiri.

Mungkin anda tak mengakui. Tapi itulah hakikat.

Bahawa diabetis boleh menyebabkan masalah 'erectile dysfunction'. Senang cerita alat kelamin anda tak dapat di kawal. Juga tak dapat berfungsi seperti sediakala sewaktu bersama isteri.

Anda pasti frust, sebab kejantanan anda hilang. Dan isteri anda juga menderita. Kalau dia turut simpati tak apalah. Tapi kalau jenis yang tak sabar. Mahu cerai yang diminta.

masalah kelamin, masalah kelamin lelaki, masalah kelamin suami isteri, masalah kelamin suami, masalah alat kelamin lelaki, masalah penyakit kelamin lelaki, turunkan diabetis, turunkan bacaan gula, turunkan kencing manis, petua turunkan kencing manis, turunkan gula dalam darah, turunkan gual dengan cepat, turunkan paras gula, sembuh kencing manis, sembuh diabetis


Diabetis yang sudah lama bersarang dalam badan merosakkan saraf dan saluran dalam tubuh badan. Antara tempat yang terjejas adalah alat kelamin. Layu dan tak bersemangat.

Takkan anda sebagai suami mahu biarkan perkara ini berlarutan.

Benda yang bernanah, kalau tak dirawat akan pecah.

Samalah situasinya dengan masalah hubungan kelamin yang boleh menyebabkan cerai berai. Anda masih sayangkan isteri?

Maka bertindaklah sekarang.

Ada 5 cara untuk atasi masalah kelamin tak berfungsi:

1-Berhenti Merokok
Merokok di tika anda ada penyakit diabetis hanya akan memburukkan keadaan. Rokok ini akan menyempitkan saluran darah, termasuk di bahagian sulit anda. Dan kerana itulah ia tak dapat berfungsi dengan baik. 

Rokok juga mengurangkan nitrix oxide yang mengawal pengaliran darah ke alat kelamin.

Jika anda sukar nak buang tabiat buruk ini, dapatkan bantuan.

Atau boleh cuba Vivix Shaklee. Satu-satunya minuman kesihatan yang mampu menembusi DNA manusia. Dan mengembalikan DNA anda kembali sihat. 

Kesannya, anda sendiri akan berasa pahit dan berhenti rokok dengan sendiri.

Juga berita baik lain, masalah senjata anda yang layu akan teratasi. Isteri pasti senyum kembali.

2-Kurangkan Alkohol
Jika anda minum, maka cubalah kurangkan pengambilannya.

Ini kerana ia hanya menyebabkan keadaan bertambah teruk. Alat kelamin yang mungkin berfungsi sedikit, mungkin terus terkulai jika anda teruskan tabiat minum alkohol.

3-Kawal Stress
Stress atau tertekan menyebabkan ereksi tak berlaku.

Jadi kawallah stress. Atur kehidupan dengan lebih baik. Buat senarai kerja dan letak prioriti.

Usah letakkan target yang mungkin anda tak dapat capai. 

Meditasi atau yoga juga membantu. Atau sebagai orang Islam bangun dan solat di 1/3 malam membuatkan anda menjadi lebih tenang.

4-Bersenam 
Usah mula dengan senaman yang payah atau makan masa.

Mulakan dengan yang simple, tapi konsisten. Seperti berjalan laju.

Atau berenang.

5-Rehat Cukup
Untuk elak kelesuan atau kepenatan, dapatkanlah rehat yang cukup.

Jangan paksa diri, teruskan usaha untuk selesaikan masalah hubungan kelamin yang dihadapi.

Dan tips tambahan, jangan malu mengaku dengan isteri yang anda ada masalah ini. Dapatkan sokongan isteri.

Ini akan membuatkan masalah ini lebih mudah teratasi.

Juga ambil supplemen secara konsisten. Seperti sesudu kecil Vivix Shaklee, sangat membantu anda mengawal diabetis.

Juga membantu anda kembali menikmati hubungan kelamin yang sihat bersama isteri tercinta.

Berusahalah untuk menjadi sihat dan bebas diabetis. Jangan sampai diabetis jadi pembunuh anda. Dan membunuh kebahagian yang pernah anda nikmati.

Jika anda mahu mencuba Vivix Shaklee dan mendapatkan konsultasi, boleh hubungi saya sekarang. Suriya di 016 773 1892.
Read more ...

9 Tips Turunkan Kolestrol Cepat & Mudah Khas Untuk Lelaki Yang Suka Merokok

Musim raya, bermakna musim kolestrol mencanak-canak naik. Mungkin dah mula terfikir, macam mana nak turunkan kolestrol?

Anda boleh cuba 11 Tips Turunkan Kolestrol Cepat dan Mudah:


1. Buat Target
Ya, sekarang anda sudah tahu yang kolestrol mesti diturunkan. Tapi macam mana nak buat target? Target bergantung kepada beberapa faktor. Seperti tahap kesihatan diri. Ada ke sakit jantung, diabetis, darah tinggi dan lain-lain.

Lebih banyak penyakit bermakna tahap kesihatan anda lebih berisiko. Dan lebih banyak kolestrol yang perlu dinyahkan. Anda mesti target LDL kurang dari 70.

Jika risiko anda moderate, target LDL adalah kurang dari 130.

Dan jika anda sememangnya sihat, LDL kurang dari 160 adalah yang terbaik.

2. Aktif Bergerak
Tak semestinya perlu pergi ke padang atau track untuk menjadi aktif. Di rumah, di pejabat, anda juga masih boleh

Kalau anda di pejabat, pastikan setiap satu jam anda bangun dan berjalan. Tak perlu lama. Hanya lima minit.

Aktiviti fizikal secara regular mampu meningkatkan 10% HDL (kolestrol baik) dan kolestrol jahat LDL juga menurun.

3. Elak Lemak Tepu
Antara penyumbang terbesar lemak tepu ini adalah makanan segera. Jadi elakkan makan sosej, nuget, atau burger yang dijual di pasar raya. Tapi kalau buat sendiri tak apa. Sebab anda tahu kandungan lemak di dalamnya.

Sebolehnya banyakkan makan ikan atau daging putih (dada ayam) untuk gantikan daging.

4. Makan Banyak Fiber
Yang ini takde sekatan. Makanlah banyak mana yang anda suka. Sayur hijau dan buah-buahan mengandungi tinggi fiber. Dan oat juga sangat baik untuk turunkan paras kolestrol.

ubat kolestrol, ubat kolestrol dalam darah, ubat kolestrol tinggi, ubat statin, keburukan statin, menurunkan kolestrol dengan cepat, turunkan kolestrol, petua turunkan kolestrol, makanan turunkan kolestrol
makanan yang sedap memang tinggi kolestrol

5. Pilih Ikan
Ubah diet anda. Ya walaupun sukar. Cuba untuk konsisten makan ini. Tapi kena pastikan juga kesegaran ikan itu. Ikan yang segar ada banyak kandungan Omega 3. Omega 3 sangat baik untuk turunkan kolestrol

Tapi duduk kat bandar, ikan segar tu macam agak mustahil. Jadi boleh lengkapkan pengambilan Omega 3 dengan cuba mengambil Omega Guard Shaklee.

6. Teh Hijau
Minuman terbaik untuk gantikan minuman yang manis. Di dalam teh hijau ada kandungan yang boleh turunkan LDL (kolestrol jahat). 

Kajian di Brazil menunjukkan orang yang mengambil kapsul extract teh hijau, berjaya turunkan paras kolestrol.

7. Makan Kekacang
Kacang seperti almond adalah penyerap kolestrol yang baik.

Tapi jaga-jaga kandungan kalorinya tinggi. Jadi hadkan pengambilan.

8. Pilih 'Spread' Sihat
Pilih yang 'vege based', kerana ia dapat bantu anda rendahkan kolestrol.

9. Elak Merokok
Rokok umpama racun, bagi yang tinggi kolestrol, rokok hanya akan menurukan lemak baik HDL di dalam badan. Selain itu, rokok juga adalah faktor utama serangan jantung.

Kalau anda sudah tidak sayangkan diri sendiri. Apatah lagi isteri dan anak-anak. Silalah merokok.

Betul bukan mudah mahu mengubah amalan hidup yang tak sihat, kepada sihat. Tapi cubalah. Kalau anda rasa susah juga, mungkin anda sesuai untuk mencuba Phytocol-ST.

Produk terbaru Shaklee bagi menghalang kolestrol masuk ke dalam saluran darah. Di dalam Phytocol-ST ada fitosterol yang akan berlumba dengan kolestrol untuk dapat diserap. 

Fitosterol ini berasal dari tumbuh-tumbuhan seperti tomato. Tapi memandangkan makan tomato pun sambil pejam mata. Bolehlah cuba Phytocol-ST.

Contohnya, anda makan rendang daging dan Phytocol-ST, kolestrol yang sepatutnya terserap dalam badan, tak berjaya diserap. Sebab badan anda telah menyerap fitosterol.

Menyebabkan kolestrol dari rendang tadi terapung dan akhirnya dikeluarkan dari sistem pembuangan anda.

Seronok bukan, anda masih mampu makan benda yang sedap dan lemak berkrim, tanpa gusar tentang berapa banyak kolestrol yang terserap. 

Impak lebih hebat bila gandingkan Omega Guard dan Phytocol-ST untuk turunkan kolestrol dengan cepat dan mudah. Phytocol-ST tendang kolestrol baru keluar. Dan Omega Guard membakar kolestrol yang sudah tepu di dalam badan.

Jika anda terasa nak mencuba dan mendapatkan konsultasi private, bolehlah hubungi saya, Suriya di 016 773 1892 sekarang!

Read more ...

Vivix Turunkan Diabetis Dari 17 Ke 7 Nyata Berkesan!

Impian semua pesakit diabetis, adalah turunkan diabetis. Agak impossible kalau ada yang berimpian nak naikkan kadar diabetisnya.

Diabetis adalah salah satu penyakit paling popular di Malaysia.

Dan menyedihkan lagi penyakit ni, bukan sebab virus. Virus yelah, anda tak nampak dia, dia masuk dalam badan.

Tapi diabetis nie sebab utama adalah faktor pemakanan. Diri sendirilah yang memilih untuk ada diabetis ataupun tidak.

Hish, diabetis nie penyakit keturunan tau. Ye ke?

Cubalah keluarkan statement diabetis penyakit keturunan kat Prof Dr Muhaya. Dia akan kata nonsense. Mana ada penyakit disebabkan keturunan.

Kalau sudah tahu mak ayah dulu suka minum teh tarik. Makan roti canai. Makan nasi banyak. Anda ubahlah. Tak payah ikut.

Kan ada iklan beras (jenama apa tak ingat), dulu saya suka ikut ayah. Ayah makan, saya makan. Tapi bila saya dah besar, saya tak ikut ayah. Tapi ajak ayah ikut saya, makan yang sihat-sihat.

Kalau ayah atau ibu anda anda diabetis, jagalah dia sebaik mungkin.

Jangan biarkan ibu ayah makan ikut suka hati. Ajak dia untuk makan yang sihat untuk turunkan diabetis dia.

Pilih menu yang seimbang.

Dan untuk melengkapkan, ambil Vivix Shaklee. Kerna ia adalah satu-satunya minuman kaya antioksidan yang mampu memperbaiki DNA yang telah rosak.


turunkan diabetis, turunkan bacaan gula, turunkan kencing manis, petua turunkan kencing manis, turunkan gula dalam darah, turunkan gual dengan cepat, turunkan paras gula, sembuh kencing manis, sembuh diabetis
Bukti anak yang sayangkan mak, ikhtiar Vivix diabetis turun jadi 7 je!

Macam diabetis nie, DNA rosak kerna makanan-makanan racun seperti gula. Dan ia telah membuatkan badan gagal untuk menghasilkan insulin. Atau jika insulin cukup, tapi badan tak dapat bertindak balas dengan baik terhadap insulin. Dan menjadikan badan tak dapat mengawal banyaknya gula dalam darah.

Hanya dengan satu sudu Vivix (sudu KFC), ia mampu membuatkan DNA kembali baik seperti sebelum terkena diabetis.

Sehingga berkemungkinan, ibu atau ayah dah tak perlu suntikan insulin untuk turunkan diabetis.

Tak kan anda sampai hati, nak terus biar orang yang disayang dibaham penyakit bahaya nie. Satu-satu fungsi tubuh akan rosak kalau diabetis tak di kawal.

Sebagai anak mestilah berimpian mahu ibu ayah sihat dan gembira. Walaupun umur mereka sudah tua.

Berbaktilah pada mereka, selagi masih ada hayat. Kalau sudah tiada, tiada apa pun yang mampu kembalikan mereka.

Jika anda mahu mencuba Vivix Shaklee untuk turunkan diabetis, boleh hubungi saya sekarang.

Read more ...

Post Terkini