Pengalaman Pesakit Kanser Makin Sihat Ambil Vivix

Salah satu kepuasan bisnes Shaklee adalah bila pelanggan beritahu yang dia semakin sihat. Berikut ini adalah pengalaman pesakit kanser, iaitu K Na (umur 50an, bekerja di OUM KL). Sebelum mengambil Vivix Kak Na telah menjalani 3 kali pembedahan untuk keluarkan tumor. Dan 6 kali kimoterapi untuk mematikan sel kanser.

Biasanya lepas kimo, Kak Na akan ambil cuti panjang. Akibat kesan kimo. Kak Na kata lepas kimo badan dia rasa lemah, jalan pun boleh nak terjatuh, selera makan tiada, muntah sampai muntah hijau dan dia mudah jatuh sakit. Bila naik kerja pun, masih boleh nampak yang dia tak larat mana. Naik tangga ke aras satu pun berhenti 3 kali. Tak larat katanya.

Sebelum dia kimo, sudah kenalkan Vivix pada Kak Na. Tapi Vivix tak boleh diambil masa kimo. Sebab kimo memusnahkan sel-sel, termasuk sel-sel yang sihat. Kira rugilah amik Vivix masa kimo. Lepas habis kimo, Kak Na nekad untuk ambil Vivix.

Selepas seminggu, Kak Na bagitahu yang 'discharge' banyak keluar. Lagi banyak dari masa dia buat kimo. Ada juga ketulan darah yang keluar. Kak Na teruskan rutin harian menjaga pemakanan dan tak pernah lupa untuk ambil Vivix. Kesan lain yang Kak Na dapat rasa, dia dah kurang penat dan letih. Naik tangga pun steady, berhenti pun cuma sekali. Dan bila dia terkena hujan, alhamdulillah takdelah terus terkena demam dan selsema.

Dan yang Kak Na suka, selera makannya dah kembali pulih. Takdelah rasa pahit dan payau. Yang dia risau adalah kena beli baju dan seluar baru. Juga perkara paling seronok yang dia dapat dari doktor selepas ujian darah, adalah 'tumor marker' nya 8 sahaja. Ini bermakna dia hampir bebas dari sel-sel kanser.

Pengalaman pesakit kanser masa bulan ke dua, Kak Na ambil Vivix macam biasa. Cuma dia tak pantang langsung. Semua dia makan kaw-kaw, termasuk coklat, daging, cheese, kek, dan semua makanan yang memang sel-sel kanser suka. Keputusannya, akhir bulan 'tumor marker' dia naik tinggi. Tapi masih lagi dalam zon selamat dari kimo.

Sekarang sudah masuk botol ke lima Vivix yang dia ambil. Dan Kak Na terus berpantang. Kalau dia makan pun dalam kuantiti yang moderate. Kita yang sihat nie pun, kalau makan berlebih-lebih pun boleh jadi sakit. Apatah lagi pesakit kanser. Cara Vivix bantu hasilkan sel-sel sihat.

Bila tanya Kak Na, apa bestnya Vivix berbanding kimo, nie yang dia jawab:

  • Vivix sedap, kimo azab
  • Vivix telan je satu sudu sehari, kimo kena ambil 6 pusingan
  • Vivix buat badan sihat & bertenaga, kimo buat badan lemah, tak larat
  • Vivix selera makan bertambah, kimo minum air kosong pun tak lalu
  • Vivix murah, kimo lagi mahal
 pengalaman pesakit kanser serviks, pesakit kanser sembuh, harga vivix shaklee, vivix shaklee diabetic, ubat sakit sendi, ubat diabetis, vivix testimonials, shaklee vivix testimonials, testimoni vivix shaklee, kebaikan vivix shaklee, kelebihan vivix shaklee, sembuhkan diabetis, petua awet muda, petua cantik ayu raudah, merawat SLE, menurunkan risiko kencing manis, tonik awet muda, membaiki DNA, vivix kanser, punca kanser, rawatan kanser, testimoni vivix, Vivix Testimonials, Vivix shaklee Testimonials


Vivix bukanlah ubat kanser. Tapi dia membantu beri peluang kedua untuk hidup bagi pesakit kanser. Bukan setakat hidup, tapi hidup dengan sihat dan bahagia. Tambahan Vivix kan tinggi anti oksidan, membuat rupa nampak lebih muda dari usia sebenar. Kulit cantik, jantung sihat dan terasa jauh lebih muda. Kesan-kesan lepas kimo pun beransur hilang.

Sekali dah kena penangan Vivix, pasti nak lagi. Testimoni Vivix lagi pasal kanser.

Mahu membeli Vivix Shaklee? Hubungi iR Suriya Majid di 016 773 1892 (Call/WhatsApp/SMS).

Nota: Pembelian 2 botol Vivix, anda akan dapat PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE SEUMUR HIDUP. Dan dapat CASH BACK pada bulan berikutnya. Juga PERCUMA KOS PENGHANTARAN!
Read more ...

7 Tips Ibu Bekerja Jadi SuperMom!

Jadi ibu bukan mudah, tambahan jadi ibu bekerja. Tak kurang juga ibu yang sepenuh masa di rumah, tetap sibuk. Cuma kali ini nak fokus pada ibu yang bekerja. Sudahlah sibuk di tempat kerja. Balik pun masih tetap kena bersilat untuk yang tersayang. Nak masak, lipat baju, kemas rumah, kemas dapur dan macam-macam lagilah. Tapi kadang-kadang, ada ibu yang jadi stress, super stress. Bila tak dapat nak kendalikan semua kerja-kerja sebagai seorang ibu. 

Saya juga seorang ibu dan bekerja. Dan saya tambah lagi cabaran untuk diri sendiri buat bisnes Shaklee. Anak saya ada tiga orang, termasuk seorang bayi. Dan saya jarang beli makanan dari luar. Seboleh mungkin saya masak. Dan saya tiada maid. Jadi saya buat sendiri, dan alhamdulillah saya ada suami yang rajin membantu.

'Habis tu suami saya tak tolong macam mana?' Usah buat alasan, kalau kita nak jadi terbaik, apa pun boleh. Walau apa jua cabarannya. Jadi saya kongsikan 7 Tips Khas Untuk Ibu Bekerja Menjadi SuperMom!

1-Rancang
Pernah dengar tak merancang boleh menyelamatkan hari anda. Kalau tak merancang, maknanya merancang untuk gagal. Samalah juga sebagai ibu. Kena ada perancangan. Ambil masa selepas subuh, ambil kertas dan sebatang pen. Buat senarai To Do List. Dan cuba sebaik mungkin untuk lakukan. 

Dan lagi baik jika buatkan jadual untuk senarai To Do List. Dari perkara kecil seperti lipat baju, hinggalah kepada perkara besar seperti kemas buku anak. Rancang, tulis dan buat.

2-Jangan Tangguh
Ya, anda sudah ada To Do List, sebagai contoh 9.00PM: lipat baju. Tapi dek kerana cerita best kat TV membuatkan anda tangguh 'takpe-takpe nanti pukul 10 lah lipat, sempat'. Sekali tiba pukul 10, anak menangis. Sudahlah tadi tangguh, sekarang terpaksa tangguh lagi. Dan akhirnya, anda gagal selesaikan semua perkara yang ada dalam To Do List anda. Jadi jangan tangguh. Buat saja.

3-Keutamaan
Teknik menyusun perkara mengikut keutamaan juga penting. Seperti sidai baju atau masak. Mana satu lebih penting? Anda kena timbang, ikut pada keadaan. Sidai baju kalau lambat baju lambat kering. Masak pula kalau lambat, kang nak dinner pukul 10 malam ke? 

Jadi pilih masak dulu. Kemudian selesaikanlah agenda lipat kain dan sebagainya. Baca sini untuk tips khas ibu bekerja dan menyusukan anak.

ibu berkerja dan tidak bekerja, ibu bekerja dan anak, ibu bekerja di rumah, ibu bekerja adalah, ibu bekerja tanpa pembantu, ibu bekerja dari rumah, ibu bekerja menyusui, ibu bekerjaya adalah, ibu bekerjaya tanpa pembantu, ibu bekerjaya dalam islam, ibu bekerjaya menurut islam, tips hebat penyusuan susu ibu bekerja, cara terselamat simpan susu ibu, tambah susu ibu bekerja


4-Kendali Stress
Tipu, kalau saya kata saya tidak stress. Stress tetap ada, yang penting cara anda kendalikan. Contoh, anda tengah sibuk berkungfu masak di dapur, anak minta air, tak sempat minum dah tumpah, air sirap pulak tuh. Pilih bagaimana anda kendalikan situasi ini, jerit dan marah anak, anak pun menangis teresak-esak, dan anda memasak dalam keadaan marah. Makanan yang tersedia pun penuh dengan kemarahan.

Atau, anda cakap elok-elok pada anak, lapkan air, tuangkan air sirap baru, anak minum dan gembira. Anda kembali masak, dan makanan yang tersedia pun penuh dengan kasih sayang. Pilihan di tangan anda. Ingat apa yang kita lakukan sekarang adalah penentu di masa hadapan.

5-Cari Penyelesaian
Bukan semua suami atau anak-anak membantu. Ada ketika anda kena buat seorang diri. Bayangkan, anda baru balik kerja. Anak menangis-nangis. Tapi anda kena sediakan makan malam. Jadi adakah anda pilih untuk marah-marah suami? Kenapa tak tolong saya?

Atau anda cuba pujuk anak, anak diam dan sudah boleh mula memasak. Atau jika anak masih menangis dan anda tak dapat masak, hubungi sajalah perkhidmatan penghantar makanan.

Bila ada cabaran timbul, selain dari marah. Adalah lagi baik cari jalan untuk selesaikan masalah.

6-Jaga Kesihatan
Anda kalau tak sihat apa jadi di rumah? Pastilah tunggang terbalikkan? Ibu umpama tiang seri di rumah. Ibu sakit, semua pun jadi serba tak kena. Jagalah kesihatan anda. Jaga diri, barulah boleh jaga keluarga.

Tambah-tambah lagi bila masuk 30-an, buat kerja sikit pun dah rasa penat sangat. Bila dah penat, semua benda boleh jadi pencetus kemarahan dan stress. Ambillah makanan tambahan, kesihatan anda terjaga dan kerja anda semua beres.

7-Hubungi Allah
Dalam pada kita sibuk sehari-hari, tahukah apa yang boleh mempermudahkan hari kita? Ia adalah Allah. Jika kita dekatkan diri dengan DIA, semua urusan kita akan menjadi lebih mudah. Solatlah di awal waktu. Dan jika ada masalah jangan mengadu di Facebook, tapi mengadulah dengan Allah.

Yakinlah bahawa Allah adalah penyelamat anda.

Ada 7 tips, kalaupun anda rasa susah nak buat semua. Lakukan dulu satu persatu. Take your time mom. Ibu bekerja tetap boleh jadi supermom kalau anda mahu. Paling penting, selalulah rasa untuk perbaiki diri. 
Read more ...

Jadi Ahli Shaklee Group Online No 1 Di Malaysia

Entry ini khas untuk mereka yang nak jadi ahli Shaklee. Tapi masih tercari-cari dengan group mana yang paling power, yang boleh membantu menjana pendapatan secara online. Salah pilih group, akibatnya sesal tak sudah. Sebab bila dah daftar, bukan senang-senang boleh tukar upline atau tukar group. Jadi pilihlah group yang berkaliber. Group yang betul komited nak bantu menjana pendapatan bersama Shaklee. Ketahui 5 keistimewaan menjadi ahli Shaklee.

Alhamdulillah pada 15 Mac 2014 yang lalu, Group Online Shaklee No 1 di Malaysia iREACH telah berjaya mengadakan satu event yang sungguh POWER, JOM HEBAT MEGA di Institut Sosial Malaysia, Sg Besi. Dalam event ini, segala-gala rahsia didedahkan oleh panelist cara untuk capai impian dengan Shaklee.


Pada sesi pertama, perkongsian hebat oleh MAK BINTANG iR Nad Zaim tentang FOKUS. Bagaimana untuk kita benar-benar FOKUS pada bisnes Shaklee selepas kita mendaftar menjadi ahli Shaklee? Tanpa FOKUS umpama membawa kereta tanpa hala tujuan.

iR Nad Zaim adalah seorang cikgu, mengambil keputusan membuat Shaklee kerana yakin Shaklee boleh memberi dia membuat pilihan dalam hidup. Sebagai contoh nak naik MAS atau Air Asia? Bukan terpaksa naik Air Asia sebab tambang murah. Dan dia mahu membuat ibu dan ayahnya merasa gembira sebagai membalas jasa ibu ayah yang tak ternilai.

Sesi kedua pula adalah Forum Kain Pelikat, bisnes Shaklee adalah bisnes keluarga. Jadi suami juga ada peranan penting bagi mencapai kejayaan bersama. Perkongsian pengalaman suami yang mulanya tak support isteri buat Shaklee, akhirnya menjadi nadi utama. Dan kini suami menjadi peneraju utama. Dan yang lebih MENGAGUMKAN lagi, apabila mereka sudah pun bersara pada umur awal 30an. Juga mencapai impian besar mereka iaitu mengelilingi DUNIA tanpa had.

Dan klimaks event ini adalah, sesi bersama tokoh motivasi yang menggilai Iron Man, iaitu Tuan Amin Idris. Tegak berdiri bulu roma mendengar kata-katanya. Membuatkan apa yang rasa mustahil semua jadi boleh. Tercungkil keluar 'LEADER' di dalam diri yang ragu-ragu sebelum ini.

Tuan Amin kata, kita perlu berani untuk berimpian besar. Pernah dia menceritakan impiannya yang sungguh BESAR pada kawannya, dan dikatakan ianya adalah impian yang GILA. Tapi kini dia hampir mencapai apa yang pernah diimpikan. Tiada yang mustahil.



Dan sebagai langkah pertama untuk capai impian. jadilah ahli Shaklee! Hanya RM65 seumur hidup, untuk pendapatan yang TAK LOGIK, RM100,000 sebulan? Berani?

RM100,000.00 sebulan, tapi suami dan anak-anak terabai? Apalah maknanya. Dengan Group Online Shaklee No 1 di Malaysia iREACH, tak kira apa jua, bila masa anda boleh membawa semua anak-anak. Hatta yang masih bayi. 








Bayangkan apa yang Tuan Admin kata sebelum mulakan sesinya, "Wah, saya tengok ini dah macam family day". Apa taknya, rata-rata ibu atau ayah mem'baby-wearing'. Ada sudut khas untuk kanak-kanak, ada aktiviti mewarna dan pelbagai mainan disediakan. Jadi anak-anak tidaklah kebosanan semasa ibu atau ayah menyedut segala macam ilmu dan juga aura orang-orang hebat.


Tak perlu korbankan kebahagian anak untuk berjaya mencapai impian. Itulah yang kami rasa. Pilihan kami tepat untuk menjadi ahli Shaklee bersama group iREACH yang berkaliber dan eksklusif.

Anda mahu bersama kami? Capai impian BESAR anda bersama Shaklee? Ayuh!

Segera hubungi iR Suriya Majid di 016 773 1892.

Read more ...

Kejang Kaki Semasa Hamil: 7 Cara Atasi!

Kejang kaki semasa hamil adalah perkara yang sering terjadi. Lenih-lebih lagi pada akhir kehamilan. Ada beberapa sebab mengapa ia boleh terjadi, tapi sebab paling popular adalah kurang pengambilan kalsium dalam diet harian.

Biasanya ibu akan kurang selera, dan membuatkan makanan yang diambil tidak seimbang. Dan bila sudah berselera, biasanya ibu gemar makan makanan yang terpilih sahaja. Ikut selera. Dan ada pula ibu yang susah untuk minum susu. Sumber utama kalsium salah satunya adalah susu. Jadi bila kurang minum susu, makanya kuranglah pengambilan kalsium yang sepatutnya. 

Tahukah yang ibu mengandung perlukan 1200-1500 mg kalsium setiap hari. Ini sangat diperlukan bukan saja untuk elak kaki kejang. Tapi yang lebih penting untuk perkembangan sihat bayi di dalam kandungan ibu. Juga kalsium yang cukup dapat elak risiko lahir bayi pra matang dan bayi tidak cukup berat.

Terdapat 7 Cara Mudah Untuk Atasi Kejang Kaki Semasa Hamil

1-Pakai Stokin
Pilih stokin yang selesa. Atau lebih baik gunakan stokin sokongan. Sewaktu tidur malam hari sebaiknya pakailah stokin.

2-Senaman Regangan
Jadikan habit, sebelum tidur lakukan senaman ringan seperti regangan. Dapatkan bantuan suami jika tidak larat. Paling baik tolakkan ibu jari ke arah lutut, dan tolak tumit ke arah luar, sejauh yang mungkin.

cara regangan

3-Usah Berdiri Lama
Ini kerana berat badan semasa kehamilan akan menambahkan tekanan kepada kaki. Jadi elakkan berdiri untuk satu-satu masa yang lama.

4-Ambil Pil Kalsium
Salah satu cara yang paling mudah. Pilih kalsium yang ada kandungan Vitamin D untuk penyerapan kalsium yang berkesan. Ostematrix pil kalsium Shaklee mengandungi vitamin D, magnesium, cooper, boron dan zinc untuk penyerapan dan kesan yang lebih baik. Dan tablet Ostematrix permukaannya licin. Jadi mudah ditelan. Juga saiz tabletnya sederhana, mudah untuk proses menelan.

Pengambilan sebelum tidur akan membuatkan badan merasa lebih segar, kebas-kebas hilang, hilang lenguh badan, tiada kejang kaki dan juga proses pembuangan akan menjadi lebih baik.

5-Minum Air Yang Cukup
Air adalah elemen yang penting dalam kehidupan harian. Lebih-lebih lagi ibu yang hamil. Tapi usah pula minum sekali banyak, kerana ia hanya akan membuatkan badan mudah nyah hidrat. Tips minumlah apabila terasa haus. Usah tangguh. Air yang cukup juga membantu elak risiko kejang kaki semasa hamil.

6-Alas Kaki
Tinggikan kaki semasa tidur. Boleh gunakan bantal untuk buat alas. Membantu mengurangkan kejang kaki.

7-Urutan Pada Betis
Peluang untuk minta dimanjakan oleh suami. Minta bantuan dia untuk mengurut. Selain itu sentuhan suami dapat menghilangkan stress.

Cubalah 7 tips di atas, jika konsisten masalah kejang kaki semasa hamil dapat dielakkan. Jadikan kehamilan kali ini sebagai kehamilan yang terindah. Pilih untuk hamil dan sihat bertenaga dari kehamilan yang letih dan lesu.

Jika ibu gembira dan sihat, maka anak yang lahir pun akan turut gembira dan sihat. Begitulah juga sebaliknya. Apa yang ibu rasa, anak di dalam kandungan turut rasa. Usah berkira demi kesihatan diri dan anak yang dikandungkan. Katil idaman bayi boleh dibeli, inikan pula Ostematrix yang berharga RM61.00.

Nota: Khas untuk bulan ini, PROMOSI OSTEMATRIX, BELI 6 PERCUMA 1. Sangat sesuai untuk ibu yang hamil. Boleh simpan untuk stok bulanan. Tak payahlah pesan setiap bulan. Jimat kos penghantaran dan jimat RM61. 

Berminat? Jom bertindak sekarang Call.SMS.WhatsApp Suriya Majid di 016 773 1892.

Read more ...

Susu Ibu Mengandung, Tak Payahlah Minum Susu!

Susu? Perlukah susu ibu mengandung? Ada yang takde masalah minum susu. Tapi ada ibu mengandung yang tak lalu susu. Biarpun perasa coklat atau mangga. Tetap tak lalu.

Jadi ibu mengandung yang tak suka susu tak payah minum susu ke? Ya tak payah dan tak perlu kalau ibu tadi dah ambil cukup 1200mg kalsium setiap hari. Kalsium bukan sahaja dari susu, banyak sumber lain seperti kekacang dan sayuran hijau. Tapi persoalannya cukupkah kalsium yang ibu makan?

Bahaya Tak Cukup Kalsium Ketika Mengandung

Usah pantang remeh kepentingan kalsium untuk ibu yang mengandung. Kalsium yang tinggi sangat diperlukan untuk pembentukan tulang bayi di dalam kandungan. Kekurangan kalsium boleh menyebabkan ibu mengalami masalah kesihatan dan juga jisim tulang menjadi lemah. 

Selain itu, ia juga boleh menyebabkan 'preeclampsia'. Preeclampsia adalah keadaan dimana ibu mengalami tekanan darah yang tinggi. Ia juga boleh menyebabkan darah kurang disalurkan kepada fetus, dan akhirnya menyebabkan berat badan bayi kurang dari kebisaan. Dan juga risiko kelahiran bayi pra matang lebih tinggi.

Berikut adalah tanda-tanda ibu terkena preeclampsia:
  • bengkak pada muka, tangan dan mata
  • tekanan darah tinggi lebih dari 140/90
  • berat badan mendadak naik
  • sakit dibahagian abdomen
  • sakit kepala
  • kurang buang air kecil
amalan ibu mengandung, doa ibu mengandung, air kelapa untuk ibu mengandung, baju ibu mengandung, susu untuk ibu mengandung, ibu mengandung 7 bulan, ibu mengandung makan maggi, ibu mengandung minum air kelapa, susu ibu hamil, harga susu ibu hamil, set hamil shaklee, set hamil biodex, set hamil lengkap shaklee, set hamil lumiglow, set hamil pamoga, set hamil salindah, set hamil dcl, set hamil jsd, mengandung, makanan ibu mengandung trimester pertama, makanan ibu mengandung cara islam, makanan ibu mengandung 3 bulan, makanan ibu mengandung kencing manis, makanan ibu mengandung islam, makanan ibu mengandung semasa berpuasa, makanan ibu mengandung anak lelaki, makanan ibu mengandung semasa puasa
cantik semasa hamil?

Cara untuk elak preeclampia:

Pastikan ibu mengandung menjalani kehidupan yang sihat. Minum susu ibu mengandung jika lalu. Atau makan makanan yang mengandungi tinggi kalsium seperti brokoli, ikan sardine, ikan salmon, soya atau kekacangan. Pastikan mengambil kalsium yang cukup iaitu 1200mg setiap hari.

Tapi kadang-kadang kekangan masa dan sibuk bekerja membuatkan ibu tidak dapat makan makanan yang seimbang. Dan ada juga ibu yang tidak berselera sepanjang kehamilan. Jadi bagaimanalah mahu memberikan 'makanan' yang terbaik untuk bayi di dalam kandungan? Dan pastinya jumlah kalsium harian juga kurang dari yang sepatutnya.

Usah risikokan kandungan dengan kesibukan bekerja dan urusan harian. Cuba untuk makan sebaiknya dan ambillah supplemen kalsium bagi melengkapkan keperluan 1200mg (RDA) bagi ibu mengandung.

Dan juga, sebagai tambahan untuk melengkapkan nutrisi harian ibu boleh mengambil Set Hamil Shaklee. Dalam set ini lengkap dengan Vitalea (multivitamin), B Complex, Vitamin C dan Ostematrix (kalsium-magnesium).

Jadilah ibu mengandung yang sihat bertenaga walaupun tanpa susu ibu mengandung, dari menjadi ibu mengandung yang letih lesu dan tak bermaya. Ingatlah anak yang dikandungkan bakal mengikut perwatakan ibu semasa mengandung. Bayangkan kalau ibu stress dan selalu moody, bayi yang lahir pun jadi moody dan tak gembira. Berbeza dengan ibu yang sihat, gembira dan bertenaga, bayi yang lahir juga akan menjadi bayi yang gembira dan sihat.

Harga untuk Set Hamil ini adalah RM295.00. Dan set ini boleh digunakan untuk tempoh lebih dari 4 bulan. Jika ibu mahu harga yang lebih istimewa, marilah mendaftar menjadi AHLI SHAKLEE. Hanya RM65 untuk keahlian seumur hidup. Dan ada peluang untuk dapat CASH BACK.

Mahu set ini? Jom hubungi Suriya Majid di 016 773 1892.

Nota: Promosi April, beli 6 Ostematrix PERCUMA 1 Ostematrix dengan harga RM61 sebotol. 

Read more ...

Ganti Puasa Ibu Menyusu: 5 Tips Hebat!

Kurang dari 100 hari Ramadhan akan tiba lagi. Ibu-ibu dan ganti puasa? Dan mungkin yang lebih risau ibu menyusu yang nak ganti puasa. Yelah, mana tak nya. Risau susu terjejas, dan penghasilan susu kurang sewaktu puasa.

Sebenarnya berpuasa tidaklah mengganggu penghasilan susu. Tetapi ada beberapa perkara yang ibu perlu titikberatkan. Sebagai contoh bersahur, minum air dan kesihatan ibu. Jika perkara-perkara asas telah dipenuhi, makanya ganti puasa bagi ibu menyusu bukanlah payah.

Berikut adalah 5 Tips Hebat yang membantu ibu menyusu ganti puasa.

1-Bersahur Dengan Makanan Berat
Biasanya menu berat paling popular adalah nasi. Makan nasi semasa bersahur. Jika agak sukar nak menelan nasi, buatlah lauk-lauk yang simple tapi membuka selera. Seperti sup atau pun sambal belacan. Kuantiti nasi pula tak perlu digandakan. Ambil seperti biasa. 

Untuk lebih tenaga dan tak lembik kerna kelaparan, bolehlah mengambil Energizing Soy Protein (ESP). Serbuk soya ESP ini mengandungi index glisemik yang rendah. Ia lambat tercerna dan menyebabkan rasa kenyang yang lebih lama. Dan paling penting ESP melepaskan tenaga secara perlahan-lahan. Jadi ibu menyusu akan tetap bertenaga dan tak lembik walaupun kena pam susu banyak kali.

2-Air
Disebabkan berpuasa, makanya siang hari ibu tak boleh minum. Jadi bagaimana nak kekalkan pengambilan air paling kurang 3 liter sehari? 
Mudah saca, minumlah sedikit-sedikit diantara waktu berbuka hingga bersahur. Letakkan botol air ditempat yang mudah akses. Seperti meja di ruang tamu. Atau di dalam bilik. Jadi tak perlulah bersusah payah ke dapur untuk tuang air.

ganti puasa bulan rejab, ganti puasa lama, ganti puasa bulan sya'ban, ganti puasa tertunggak, ganti puasa untuk ibu hamil, ganti puasa ibu menyusu, cara ganti puasa, cara ganti puasa dan fidyah, cara ganti puasa yang lama, cara ganti puasa yang tertinggal, cara ganti puasa lama, ganti puasa dan bayar fidyah, cara ganti puasa ramadhan, cara nak ganti puasa, cara bayar fidyah ganti puasa


3-Makanan Berbuka
Ambillah kurma semasa mula berbuka. Ya, nafsu makan sewaktu berbuka memang ada lebih sikit. Boleh nak makan apa saja. Tapi kena pastikan yang makanan tersebut tidak menggganggu penghasilan susu. Seperti ais, atau herba parsley atau kubis. Jika nak makan, ambillah dalam keadaan yang sederhana.

Dan lebih baik makan makanan yang seimbang. Seperti nasi dan lauk pauk. Tak perlu tambah kuantiti ya. Nanti bukan susu yang bertambah-tambah. Tapi berat yang makin bertambah-tambah.

4-Makan Kerap
Orang jawa panggil mentong. Adalah lagi baik jika ibu kerap makan. Daripada makan sekali banyak. Makan banyak boleh menyebabkan perut sebu dan rasa tak bertenaga. Tak perlu makan yang berat-berat, cukup sekadar mengalas perut.

Boleh ambil roti atau biskut. Atau nak yang lebih mudah, ambillah ESP sebelum tidur. Ambil sekali dengan Alfalfa. Hasilnya susu akan lebih banyak dan pekat dari biasa.

5-Ambil Supplemen
Ibu zaman sekarang adalah yang super sibuk. Tak kira walaupun berkerja atau suri rumah. Hingga terkadang, makan pun mana yang sempat je. Oleh itu penting untuk ibu mengambil supplemen atau makanan tambahan. Lebih-lebih lagi bila ibu menyusu dan ganti puasa

Usah abaikan penjagaan kesihatan diri. Bayangkan jika lemah dan lesu semasa berpuasa. Nak pam susu pun tak larat. Dan bila kurang pam, maka kuranglah rangsangan. Dan akhirnya, susu pun semakin kurang. Tu yang nanti ada yang kata berpuasa membuatkan susu berkurang.

Ibu menyusu yang nak ganti puasa perlu persiapkan diri. Yakinkan diri bahawa susu tetap meriah walaupun puasa. Banyakkan membaca dan ketahui apa yang dapat membantu ibu menyusu ketika berpuasa.

Dan juga, lengkapkan diri dengan perisai supplemen. Supaya ibu tetap kekal bertenaga walaupun ganti puasa dan pam susu.

Cadangan supplemen bagi ibu menyusu adalah ESP, Mealshake dan Performance Drink (RM346.25). Atau boleh mengambil Set 3 M (RM497.50), set khas dan lengkap untuk ibu menyusu.

Nota: Jika mahukan harga yang lebih istimewa, JOM DAFTARKAN KEAHLIAN. Hanya RM65 untuk seumur hidup. Atau beli barangan Shaklee RM660 untuk dapatkan keahlian PERCUMA.

Mahu ORDER dan MENDAFTAR boleh hubungi Suriya Majid di 016 773 1892 sekarang.

Read more ...

Elak Keguguran: Wajib Makan P*****

Kekurangan protein semasa hamil boleh menyebabkan keguguran. Jadi untuk elak keguguran, ibu perlu pastikan mengambil protein yang cukup dan SELAMAT.

Terdapat sesetengah sumber protein seperti tuna dan ikan sardin yang agak bahaya jika diambil boleh ibu mengandung. Ini kerana ikan-ikan tersebut mengandungi kandungan merkuri yang tinggi. Ini boleh membahayakan ibu dan anak yang dikandung.

Lebih baik pilih ikan sungai yang kurang terkena pencemaran, seperti talapia, siakap dan juga ikan keli. Tinggi kandungan protein, rendah lemak dan kaya dengan Omega 3 untuk perkembangan otak bayi.

Tahukah ibu? Bahawa protein sangat penting semasa trisemester pertama dan kedua. Kekurangan protein boleh menyebabkan janin gugur. Protein yang mencukupi diperlukan untuk perkembangan tisu-tisu pada janin. Juga memastikan perkembangan yang baik untuk otak bayi yang dikandung. Dan lebih penting lagi bantu elak risiko keguguran.

vitamin ibu mengandung, vitamin ibu hamil, ibu hamil, cara dapat anak, set hamil shaklee, esp shaklee, otak bayi cerdik, vitamin ibu mengandung, cara dapat anak cepat, sihat ketika mengandung, soya bahaya, kacang soya, susu kacang soya, soya shaklee, soy protein shaklee, susu soya shaklee, esp soya shaklee, esp shaklee, energizing soy protein, kacang soya gmo, kacang soya non gmo, set hamil shaklee, set mengandung shaklee


Protein juga sangat diperlukan bagi memastikan badan ibu menghasilkan lebih darah untuk menyokong kandungan. Protein kaya dengan asid amino yang membantu menghasilkan wajah bayi yang comel dan semua sel-sel di dalamnya. Protein juga sangat menyumbang kepada perkembagan organ-organ bayi untuk membolehkan bayi ada bernafas, berjalan, bercakap dan menjadi bijak apabila dia membesar.

Sumber protein boleh didapati dari:
  • Ayam
  • Daging
  • Telur
  • Susu
  • Ikan
  • Kekacang
  • Dan pelbagai lagi

Tapi persoalan yang ibu perlu tanyakan pada diri sendiri, cukupkah protein yang diambil? Ini kerana sewaktu awal kehamilan ibu mungkin mengalami mabuk teruk dan tidak selera untuk makan. Sudah tentulah tidak cukup jumlah protein yang diambil. Sebagai pelengkap ibu boleh mengambil serbuk soya. Tapi pastikan serbuk soya tersebut selamat. Bagaimana nak tahu selamat? Boleh baca di sini.

Kebanyakan ibu zaman sekarang bekerja. Waktu tengahari kebiasaannya akan makan di kedai makan. Tahukah ibu, bahawa kandungan protein di dalam ikan atau ayam boleh merosot kerana cara penyediaan makanan tersebut.

Contohnya ikan, duduk berhari-hari di dalam kotak ais lepas diangkut dari laut. Sudah pasti tidak segar lagi. Di masak pula, goreng garing atau dimasak terlampau lama. Dan akhirnya protein yang tinggal mungkinlah 10% sahaja. Sebab itulah orang Jepun gemar mengambil raw fish. Di mana tahap protein nya adalah sangat tinggi.

Tapi takkanlah ibu nak makan ikan mentah, confirm tak lalu. Dan makan ikan mentah boleh menyebabkan bayi di dalam kandungan terkena jangkitan.

Ambillah protein tambahan seperti serbuk soya asli dan selamat. Protein yang cukup bantu untuk elak keguguran. Juga memberi tenaga kepada ibu semasa mengandung. Boleh klik sini untuk Set Hamil Shaklee Paling Bajet.

Makanan yang baik semasa mengandung adalah penting. Jangan pandang remeh. Lagipula pelbagai virus dan jangkitan yang ibu boleh dapat melalui makanan. Oleh itu, pilihlah makanan yang baik. Makanan yang baik akan melahirkan jasad yang baik. Jangan lupa, makanan rohani juga penting. Banyakkan zikir, membaca Al-Quran semasa mengandung. Mudah-mudahan anak yang lahir akan jadi akan yang cemerlang dunia akhirat.
Read more ...

Makanan Untuk Kurus Paling Berkesan

Ramai yang mahu kurus. Tapi adakah makanan yang diambil membantu atau sebaliknya? Kenali makanan untuk kurus paling semulajadi, tiada kesan sampingan dan sungguh berkesan.

Makanan untuk kurus yang dimaksudkan adalah kacang soya atau soya bean. Soya adalah 'peniru' yang paling baik. Soya adalah sumber protein yang baik. Ia sangat baik digunakan untuk menggantikan daging. Lagipula bukankah daging mengandungi lemak yang sangat menggangu proses menurunkan berat badan.

Soya juga tinggi dan kaya dengan kandungan fiber. Fiber adalah komponen penting bagi melancarkan proses pembuangan. 

Selain menjadi pengganti terbaik daging, soya juga mengandungi tinggi protein jika dibandingkan dengan susu. Dan yang lebih baik lagi, kandungan lemak di dalam soya jauh lebih rendah dari lemak di dalam susu. Jadi pilihlah susu atau soya.

 tips untuk kurus, cara untuk kurus, cara turunkan berat badan, soya untuk kurus, minum soya untuk kurus, susu soya untuk kuruskan badan, makan untuk kurus, makan untuk diet, tips diet, cara diet, menu diet, menu diet tanpa nasi


Soya juga mengandungi lemak yang tinggi. Apa lemak????? Ya, lemak. Tapi lemak yang baik. Walaupun nak kurus, lemak tetap diperlukan oleh badan. Tapi hanya lemak yang baik saja iaitu lemak yang tidak tepu. Lemak tepu seperti kolestrol jahat harus disingkirkan. Lemak tak tepu di dalam soya mambantu mengurangkan risiko penyakit jantung. Selain itu soya juga baik untuk menghalang kanser dan juga membantu mengurangkan sakit sendi.  

Terdapat satu lagi kandungan hebat dalam soya iaitu 'Isoflavones'. Ia membantu mengurangkan kolestrol, seterusnya menjaga kesihatan jantung. Turunnya kolestrol, bermakna berat badan juga akan turun. Tapi pastikah, soya yang diambil adalah soya yang selamat, bukan soya yang dikatakan bahaya itu. Baca sini cara nak kenal soya yang diambil selamat atau tidak.

Lebih Banyak Kebaikan Soya Selain Bertindak Sebagai Makanan Untuk Kurus:
  1. Elak masalah susah tidur
  2. Menurunkan rasa stress
  3. Mengurangkan migrain
  4. Membantu kurangkan rasa risau tak berpasal dan tension
  5. Mengurangkan rasa lapar
  6. Meningkatkan libido (sexual interest)
  7. Painkiller semulajadi untuk sakit sendi, sakit belakang dan kekejangan
  8. Baik untuk penghasilan tenaga dari lemak
  9. Membantu mengurangkan masalah tidak subur
  10. Menambah bilangan sperma
  11. Membantu menyembuhkan luka
  12. Dan mengurangkan lemak jahat (kolestrol) dalam badan
  13. Rasa kenyang lebih lama
  14. Membantu mempercepat penghasilan sel-sel baru
  15. Kulit cantik
  16. Hilangkan stretch marks
  17. Rambut dan kuku yang lebih sihat
  18. Meningkatkan kesuburan, dan seterusnya peluang untuk mempunyai anak
  19. Mengurangkan rambut gugur
  20. Membantu penyerapan kalsium dengan lebih baik
  21. Lebih konsentrasi
  22. Membantu tangani osteoperosis
  23. Mengurangkan alahan
  24. Membantu membakar lemak dan menukarkannya kepada muscle dan tenaga
  25. Membantu membaiki tisu badan
  26. Menguatkan sambungan tisu untuk kesihatan ligamen dan tendon

tips untuk kurus, cara untuk kurus, cara turunkan berat badan, soya untuk kurus, minum soya untuk kurus, susu soya untuk kuruskan badan, makan untuk kurus, makan untuk diet, tips diet, cara diet, menu diet, menu diet tanpa nasi
kurus instant?
Satu makanan untuk kebaikan yang berganda-ganda. Semuanya ada di dalam soya. Bukan sekadar makanan untuk kurus yang biasa. Tapi ingat! Pilih hanya soya yang selamat, tersalah pilih sesal seumur hidup.

Mahu soya selamat? Atau mahu tahu apa dia soya selamat?

Hubungi Suriya Majid 016 773 1892.
Read more ...

Soya Bahaya? Jangan Beli ESP!

Reputasi soya agak terjejas kebelakangan ini. Ada yang kata makan soya bahaya. Soya boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Tapi sejauh manakah dakwaan ini? Benarkah soya bahaya?

Kenali Soya Anda
Sebelum mengambil apa juga makanan, ketahui status makanan tersebut. Seperti soya ada yang GMO dan Non GMO. GMO adalah Genetically Modified Organisms, yang bermaksud organisma yang telah diubahsuai dari peringkat genetik. Samaada 'genetically engineered', 'genetically altered' atau 'genetically manipulated. Jadi soya GMO adalah soya yang sudah diubah genetiknya, yang membuatkan soya tadi tahan pada serangan serangga perosak atau racun. Juga lebih pantas tumbuh dan dituai. Kos penghasilan lebih murah. Tetapi bahaya!

Manakala soya Non GMO adalah soya yang asli. Tiada pengubahsuaian. Terhasil dari benih soya asli, sehinggalah menghasilkan kacang soya. Ianya 100% selamat. 


Jadi Bagaimana Nak Tahu Soya Yang Saya Makan Soya Selama?
Ada 7 ciri yang mesti dipastikan sebelum mengambil soya:

1-Ditanam Secara Organik?
Pastikan soya adalah dari sumber organik. Jika tidak organik, soya jenis ini bahaya menggunakan baja kimia dan racun serangga. Mengandungi khasiat yang rendah, dah lebih merbahaya ianya tinggi nitrat. Nitrat yang tinggi membawa kepada risiko KANSER yang lebih tinggi.

2-Tidak Menjalani Proses Genetik?
Seperti yang telah dikongsikan diatas, ianya lebih murah untuk dihasilkan. Dan beri risiko kepada kesihatan kerana mengandungi TOKSIK.

3-Cukup 9 Asid Amino?
Ciri terpenting, soya yang selamat mengandungi asid amino lengkap. Dan perlu diketahui tubuh badan kita tidak boleh hasilkan asid amino. Kekurangan asid amino akan menyebabkan fungsi tubuh terganggu. 

4-Soya Diproses Guna Air atau Alkohol?
Kacang soya yang diproses dengan alkohol akan mengurangkan 88% Isoflavone di dalam soya terhakis. Isoflavone adalah komponen yang mengurangkan risiko terkena kanser. Dan juga penting untuk tindakan hormon dan juga jisim tulang. Jika 88% telah hilang, adakah hampas soya yang kita makan?

5-Diproses Tanpa Hilang Fungsi Anti-Tiriod dan Anti-Pertumbuhan?
Jika soya telah diproses hingga hilang kedua fungsi ini, akan menyebabkan sistem dalam tubuh badan terganggu. Seperti sistem reproduksi. Dan bahaya soya ini juga meningkatkan risiko kanser.

6-Diproses Tanpa Haba?
Kepanasan dari haba akan menyebabkan protein dalam soya HILANG! Jadi apalah guna makan soya, kalau sudah tiada proteinnya.

7-Ditambah Kalsium Ke?
Soya yang telah diproses (dibuang minyaknya) akan menyebabkan soya jadi berasid. Kalsium perlu ditambahkan untuk neutralkan semula soya. Soya berasid adalah bahaya untuk kesihatan.

Apakah jawapan kepada 7 persoalan di atas, jika hampir semua jawapan TIDAK, ini adalah masanya untuk bertukar. Tukar kepada minuman soya yang selamat:
  • Ditanam secara organik
  • Soya Non GMO
  • Lengkap dengan asid amino penting
  • Diproses menggunakan air
  • Masih ada fungsi anti-tiriod dan anti-pertumbuhan
  • Diproses tanpa haba
  • Dan soya telah ditambah formula calcium
Jadi usah salah langkah, sebenarnya mahu jaga kesihatan, sebaliknya mendedahkan diri kepada risiko masalah kesihatan. Lagipun bukankah banyak artikel yang menceritakan kisah soya bahaya sehingga  menyebabkan kanser? 

Jadi pilihlah yang selamat dan berkualiti....


kacang soya, susu kacang soya, soya shaklee, soy protein shaklee, susu soya shaklee, esp soya shaklee, esp shaklee, energizing soy protein, kacang soya gmo, kacang soya non gmo


Nota: Oh ya, jangan beli ESP jika soya yang diambil sekarang sudah setanding ESP.

Harga Retail RM150. Harga yang setanding dengan 1001 kebaikannya.

Mahu alami sendiri kebaikannya?  Hubungi Suriya Majid 016 773 1892.


Read more ...

Harga ESP Shaklee: Paling Murah 2014

Kini kembali lagi. Promosi besar-besaran ESP. Harga ESP Shaklee bulan Mac 2014, pasti buat korang ternganga. Sebab harga yang diluar jangkaan dan kawalan. Harga ESP sebelum promosi adalah RM150 satu canister. Dan harga promosi HEBAT ini adalah RM*** (harga HEBAT tak boleh pamer di blog, kerana melanggar Rules & Regulatian Shaklee Malaysia). 

Mahu tahu harga dan dapatkan ESP? Boleh terus hubungi Suriya Majid di 016 773 1892 (Call/WhatsApp/SMS). Dengan pengumuman harga ESP menjunam, ini akan memberi 'mega impact' pada Set Shaklee yang ada ESP di dalamnya. Seperti:
ESP Shaklee adalah gandingan terbaik bagi semua masalah. Nak tambah susu, nak pekatkan susu, mahu kurus, nak kulit cantik, nak hilang stretch marks, nak baik gastrik, nak pulih ekzema dan macam-macam lagi. Jadi sangat rugi jika tidak dapatkan sekarang, sementara harga ESP Shaklee paling murah. Jangan nanti bila dah habis promosi baru nak tercari. Bertindak sekarang. 

Mengapa ESP Hebat Sangat?
Ini kerana ESP (Energizing Soy Protein) ini tinggi dengan protein lengkap. ESP adalah Non GMO, atau lebih mudah difahami ESP adalah serbuk soya yang tulen, kandungan soya tidak dicampurkan dengan bahan lain dan proses menjadikannya serbuk amat teliti. Ia seperti makan kacang soya yang selepas dituai. Bukan seperti makan tauhu, tempe atau air soya. Soya bentuk ini dah melalui proses yang mungkin telah mencemarkan kualiti soya sebenar.

energizing soy protein shaklee, kebaikan esp, kebaikan esp shaklee, faedah esp shaklee, ubat gastrik, ubat gastrik mujarab, rahsia kulit cantik, tips kulit cantik, set penyusuan shaklee, pil tambah susu, susu shaklee, susu soya shaklee

Soya ada kandungan protein yang tinggi. Dan protein amat diperlukan untuk menghasilkan sel-sel tubuh badan yang baru. Seperti kulit muka, tubuh badan mendapat protein yang cukup, parut di muka akan mudah hilang dan pudar. Berbanding dengan orang yang tak dapat cukup protein. Parut jerawat masih kekal kelihatan walaupun sudah lama. 

Tapi Saya Dah Makan Ayam dan Daging, Bukankah Itu Protein?
Ya betul, ayam dan daging adalah sumber protein. Tapi tanya semula pada diri, beli ayam tu di mana? Sebagai contoh di Tesco, ayam sudah pun diproses, duduk di dalam plastik, yang kita pun tak tahu dah berapa lama. Bawa balik rumah, basuh ayam, ayam lembik, dan warna darahnya pun dah bertukar hitam. Tah berapa lamalah duduk kat dalam peti sejuk Tesco. Di sini saja kita dah tahu yang ayam yang kita makan tadi kandungan protein nya telah dicemar.

Oleh sebab itu kena ambil makanan tambahan, untuk melengkapkan kandungan protein, ESP adalah yang paling baik.

ESP adalah umpama 'starter kit' yang baik dan lengkap bagi mereka yang ingin memulakan hidup sihat. Ketahui lebih lagi Faedah dan Khasiat ESP.

Jangan lupa, tawaran harga HEBAT hanya berlaku pada bulan Mac ini sahaja.

Dan PENJIMATAN YANG BERGANDA jika terus beli 6 canister ESP. Jimat RM324. Juga akan mendapat:
PERCUMA 1 canister ESP
PERCUMA Keahlian Shaklee (seumur hidup)
.....dan, BONUS TUNAI RM????

Mahu dapatkan ESP sekarang? Segera bertindak, hubungi Suriya Majid 016 773 1892. Sementara harga ESP Shaklee masih MENJUNAM!

nota: Pre Order juga dibenarkan.
Read more ...