Vivix Turunkan Diabetis Dari 17 Ke 7 Nyata Berkesan!

Impian semua pesakit diabetis, adalah turunkan diabetis. Agak impossible kalau ada yang berimpian nak naikkan kadar diabetisnya.

Diabetis adalah salah satu penyakit paling popular di Malaysia.

Dan menyedihkan lagi penyakit ni, bukan sebab virus. Virus yelah, anda tak nampak dia, dia masuk dalam badan.

Tapi diabetis nie sebab utama adalah faktor pemakanan. Diri sendirilah yang memilih untuk ada diabetis ataupun tidak.

Hish, diabetis nie penyakit keturunan tau. Ye ke?

Cubalah keluarkan statement diabetis penyakit keturunan kat Prof Dr Muhaya. Dia akan kata nonsense. Mana ada penyakit disebabkan keturunan.

Kalau sudah tahu mak ayah dulu suka minum teh tarik. Makan roti canai. Makan nasi banyak. Anda ubahlah. Tak payah ikut.

Kan ada iklan beras (jenama apa tak ingat), dulu saya suka ikut ayah. Ayah makan, saya makan. Tapi bila saya dah besar, saya tak ikut ayah. Tapi ajak ayah ikut saya, makan yang sihat-sihat.

Kalau ayah atau ibu anda anda diabetis, jagalah dia sebaik mungkin.

Jangan biarkan ibu ayah makan ikut suka hati. Ajak dia untuk makan yang sihat untuk turunkan diabetis dia.

Pilih menu yang seimbang.

Dan untuk melengkapkan, ambil Vivix Shaklee. Kerna ia adalah satu-satunya minuman kaya antioksidan yang mampu memperbaiki DNA yang telah rosak.


turunkan diabetis, turunkan bacaan gula, turunkan kencing manis, petua turunkan kencing manis, turunkan gula dalam darah, turunkan gual dengan cepat, turunkan paras gula, sembuh kencing manis, sembuh diabetis
Bukti anak yang sayangkan mak, ikhtiar Vivix diabetis turun jadi 7 je!

Macam diabetis nie, DNA rosak kerna makanan-makanan racun seperti gula. Dan ia telah membuatkan badan gagal untuk menghasilkan insulin. Atau jika insulin cukup, tapi badan tak dapat bertindak balas dengan baik terhadap insulin. Dan menjadikan badan tak dapat mengawal banyaknya gula dalam darah.

Hanya dengan satu sudu Vivix (sudu KFC), ia mampu membuatkan DNA kembali baik seperti sebelum terkena diabetis.

Sehingga berkemungkinan, ibu atau ayah dah tak perlu suntikan insulin untuk turunkan diabetis.

Tak kan anda sampai hati, nak terus biar orang yang disayang dibaham penyakit bahaya nie. Satu-satu fungsi tubuh akan rosak kalau diabetis tak di kawal.

Sebagai anak mestilah berimpian mahu ibu ayah sihat dan gembira. Walaupun umur mereka sudah tua.

Berbaktilah pada mereka, selagi masih ada hayat. Kalau sudah tiada, tiada apa pun yang mampu kembalikan mereka.

Jika anda mahu mencuba Vivix Shaklee untuk turunkan diabetis, boleh hubungi saya sekarang.

Read more ...

PEMENANG Ramadan Giveaway by WeLoveSusuIbu

Tahniah diucapkan untuk semua peserta. Terima kasih daun keladi kerana sudi memeriahkan GA saya.

GA ini telah mula pada 29 Jun hingga 18 Julai 2014.

Ada 55 blogger yang sudi join. Saya dah follow semua. In case ada yang sama missed, bagitahu ya. Nanti saya follow


 giveaway 2014, blog contest, peraduan blog 

Seperti yang telah dijanjikan, berikut diumumkan pemenang-pemenang GA ini.
 
Tahniah kepada........

1-Tempat Pertama: Voucher Tunai Zalora RM150 Milik Yumida Huda
2-Tempat Kedua: Duit Raya RM40 Milik eyqa yushaiza
3-Tempat Ketiga: Duit Raya RM20 Milik Siti Aisyah




Pemenang telah dipilih berdasarkan cabutan bertuah. Dicabut oleh tuan punya blog. Bahahaha.

Pemenang boleh hubungi saya untuk claim hadiah.
Whatsapp di 0167731892.
(nak order Shaklee pun dialu-alukan)

Buat yang tak berjaya, cuba lagi di sesi akan datang ya.

Tq olls.

Read more ...

5 Tips Elak Susu Ibu Kurang Waktu Beraya Sakan

Pejam celik, lagi 7 hari Aidilfitri menjelma. Haruslah sibuk beraya ke sana ke mari. Cuti pulak lama. Silap-silap susu ibu kurang waktu naik kerja.

Bila pam tak dapat hasil macam selalu. Hah, mulalah mengelabah macam mana nak 'up' kan balik susu yang kurang.

Samalah seperti persediaan hari raya. Ibu pun kena bersedia untuk penyusuan di waktu perayaan.

Berikut 5 Tips Elak Susu Ibu Kurang Waktu Hari Raya

1-Jangan Gantung Pam
Dalam senarai barang apa nak bawa balik kampung, masukkan juga pam susu. Bawa bersama ke kampung. Ish tak cukup ke anak je yang hisap?

Memang tak cukup.

Sebab badan anda terbiasa terima ransangan yang lebih (pam susu di pejabat). Jadi bila ransangan kurang. Maka berkuranglah susu ibu.

Tak perlu banyak kali. Mungkin sekali waktu awal pagi dan lagi sekali sebelum tidur.

2-Jangan Tangguh Susukan Anak
Jangan dek kerna sibuk beraya, anak nak menyusu pun bertangguh.

Cuba sebaik mungkin susu 'on demand'.

Minta diri sebentar untuk susukan anak. Tapi kalau anda 'terer' susukan saja anak walaupun tengah sibuk makan ketupat.

3-Pakai Baju Yang Selesa
Betul setahun sekali nak melaram. Tapi jangan lupa, anda tu menyusukan anak.

Bayangkan kalau pakai baju kurung moden atau jubah yang tak mesra 'breastfeeding'. Tentunya ia akan menggangu. Paling kurang anda akan rasa leceh.

Dan akhirnya hilang mood anak nak menyusu. Dia ganti dengan amukan kelaparan. Anak stress, anda stress. Susu pun takut nak keluar.

Jadi pakailah baju yang mesra breastfeeding.

4-Air Kosong Jangan Dilupakan
Pergi beraya, mestilah orang hidangkan air manis.

Ingat ya, air manis tak termasuk dalam 8 gelas air yang anda mesti minum setiap hari.

Bawa air kosong bersama-sama. Kalau terlupa, mungkim boleh minta air kosong dari tuan rumah.

Kekurangan air boleh menyebabkan susu ibu kurang.

5-Elak Makanan Buat Susu Ibu Kurang
Juadah hari raya macam-macam.

Dan tentulah sedikit sebanyak ada yang mengandungi makanan yang boleh buat susu kurang. Kenal pasti apa yang boleh efek susu anda dan elakkan.

Ada orang kalau minum ais susunya kurang. Jadi jangan minum ais. Atau ambil dalan kuantiti yang sedikit.

Harap dengan 5 tips elak susu ibu kurang ni, dapatlah beri manfaat untuk ibu-ibu menyusukan.

Oh ya, jangan lupa jaga kesihatan. Makan berpada. Dan sebaiknya jangan lupa untuk ambil supplemen.

Sekurang-kurangnya ambil Vitalea. Multivitamin terpantas bekalkan tenaga.

Bukankah banyak rumah yang nak diziarah. Takkan nak beraya kalau dah letih lesu.

Nota: Dalam pada sibuk beraya, jangan dilupakan 7 malam akhir Ramadan. Berjuanglah tahan ngantuk, cari malam Al-Qadar.

Juga mari sedekahlah Al-Fatihah untuk #MH370 dan #MH17. Juga jangan putus Qunut Nazilah untuk saudara kita di Gaza.

punca susu ibu kurang, susu kurang, kenapa susu ibu kurang, pengepam susu, susu ibu kurang, masalah susu kurang, cara atasi susu ibu kurang

Read more ...

Resepi Sosej Homemade: Simple & Sedap

Demi nak bagi makanan-makanan baik untuk anak-anak. Sanggup belajar resepi sosej homemade. Tak belajar ke mana pun, depan laptop je.

Yelah dengan cerita budak umur 12 (kalau tak silap) ada darah tinggi. Sebab makan sosej. Terus rasa nak banned semua fast food. Nak buat sendiri sosej dan nuget.

Resepi nie simple, dan hasilnya tak mengecewakan, sedap. Oh ya, sumber resepi dari Chef In Disguise. Banyak lagi resepi sedap-sedap dalam blognya.

Semalam buat carbonara guna sosej ni, bertambah-tambah anak makan.

Bahan-bahan:
  • 400g lean beef
  • 60 grams ice cubes
  • 1/2 cup bread crumbs
  • 1 egg
  • 1 tablespoon allspice, ground
  • 1/4 teaspoon ground coriander
  • 1/4 teaspoon ground black pepper
  • 1/4 teaspoon ground cardamom
  • 1/4 teaspoon ground cloves
  • 1/4 teaspoon ground ginger
  • 1/2 teaspoon onion powder
  • 1/2 teaspoon garlic powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 6-7 pitted green olives or 1/4 cup unsalted toasted pistachios

Saya tak ikut sepenuhnya bahan-bahan di atas. Guna 'spices' yang ada kat rumah. Boleh ubah ikut kreativiti masing-masing.

Bread crumbs tu pula, saya buat sendiri. Guna roti yang dah lama. Koyakkan kecil-kecil roti. Letak dalam loyang atau tray. Kemudian bakar dalam 10-15, guna 180 °C. Bakar sampai garing. Sejukkan sekejap. Masuk dalam food processor dan blend.

Cara-cara:
Tips: Nak senang buat resepi sosej homemade ni, kena ada food processor
  • Masukkan daging yang telah dipotong-potong, sebaiknya buang dulu urat-urat. Atau beli terus daging batang pinang
  • Kisar sehingga hancur
  • Kemudian masukkanlah 'spices', suka-suka hatilah
  • Masukkan bread crumbs, garam, ice cube
  • Kisar sampai 'mesra' dan sebati
Untuk bentukkan sosej, guna food plastic wrap dan aluminium foil. Cara nak buat boleh rujuk blog Chef In Disguise.

homemade sosej, homemade nuget, resepi sosej, resepi sosej buatan sendiri, resepi sosej homemade

homemade sosej, homemade nuget, resepi sosej, resepi sosej buatan sendiri, resepi sosej homemade
Inilah hasilnya

Kemudian, sejukkan semalaman dalam freezer. 

Untuk rebus sosej, guna resepi 'poaching liquid' di bawah:
  • enough water to submerge the mortadella
  • 1 cup apple cider vinegar
  • 2 bay leaves
  • 2 cloves garlic
  • 5-7 all spice berries
  • 1 teaspoon dried oregano (if you have fresh use 2-3 stems)
  • 1 teaspoon dried basil (if you have fresh use 3-4 leaves)
  • 1 teaspoon dried parsley(if you have fresh use 3-4 stems)
Apple cider takde kat rumah. Saya ganti dengan cuka kurma. Spice berries pun tak letak. Saya cuma letak 'mixed herbs' and 2 helai bay leaves.

Panaskan air rebusan di atas, kemudian masukkanlah sosej yang telah disejukbeku tadi. Rebuskan dalam 30-45 minit. Sampai air rebusan hampir kering.

Sejukkan, dan keluarkanlah sosej yang dah masak. Dan jika nak simpan, balutkan sekali lagi dengan aluminium foil dan simpan.

Resepi sosej homemade ini juga boleh ditukar guna daging ayam. Be creative, dan redah je buat. Selamat mencuba.

homemade sosej, homemade nuget, resepi sosej, resepi sosej buatan sendiri, resepi sosej homemade
yang sudah dipanggang
Read more ...

Vivix Side Effect Terbongkar! Baca Sekarang Sebelum Terkena!

Setelah ramai yang mula menggunakan Vivix, akhirnya Vivix 'side effect' berjaya dibongkar.

Dan ianya telah mengejutkan orang yang mengambil Vivix dalam masa seminggu. Juga turut dirasai oleh orang-orang yang berhampiran dengan mereka. Seperti suami atau isteri, dan mungkin anak-anak.

Mungkin anda semakin tidak sabar untuk tahu lebih lanjut Vivix 'side effect' ini.

Ok, saya teruskan cerita ini.

Masa mula Vivix dikeluarkan, saya agak ragu-ragu juga nak cuba. Walaupun saya sendiri jual Shaklee.

Yelah, harganya yang agak tinggi membuatkan saya berfikir dua tiga kali.

Banyak sungguh kebaikan yang diceritakan Shaklee. Tapi yang paling menarik hari saya adalah, kebolehan Vivix memperbaiki DNA tubuh manusia yang sudah rosak.

Rosak akibat pencemaran, asap rokok, makanan-makanan sampah dan sebagainya.

Jadi saya rasa nak cuba Vivix ini.

Tapi saya fikir vitamin-vitamin yang telah saya ambil sekarang, sudah cukup tingkatkan kesihatan dan tenaga saya.

Lalu saya fikir, baik saya hadiahkan pada ibu saya.

Ibu saya ada resdung yang teruk. Boleh kata hampir setiap hari dia akan bersin-bersin. Hidung berair tanpa dapat dikawal. Paling teruk bila solat, bercucuran keluar. Dan lagi dia juga merasa sakit kepala yang teruk.

Senang cerita kalau resdung menyerang, ibu pasti terbaring. Kena tidur. Dan lebih sedih bila dia makan ubat. Tapi takde kesan. Yang ada ibu asyik mengantuk akibat ubat selsema.

Sebab itulah saya hadiahkan pada ibu.

Oh ya umur ibu saya nak masuk 60 tahun.


ini ibu saya dan hero dia
Saya mula bagi ibu Vivix hampir setahun yang lalu.

Vivix side effect mula nampak lepas 2 minggu pertama ibu ambil Vivix.

Mulanya dia macam tak percaya. Tapi lepas ayah tegur, barulah dia perasaan.

Anda nak tahu apa kesannya?

Alhamdulillah resdung ibu hampir tiada dalam tempoh 2 minggu itu. Dari setiap hari kena resdung. Tinggal sekali dua je ibu kena serangan.

Tapi bukan itu je yang ibu rasa. Ada lagi. Dan mungkin bakal membuatkan anda kata ye ke?

Selain dari kesan utama resdung ibu dah hampir hilang. Vivix side effect pada ibu adalah:
  1. Nampak bertenaga sepanjang masa, sampaikan jiran sebelah rumah ibu naik pelik.  Jiran sampai cakap, 'pelik tengok makcik nie, nampak sihat je sepanjang masa. ada ambil apa-apa ke?'. Mestilah ibu saya kata 'Alhamdulillah, anak bagi Vivix Shaklee, dengan izin-Nya sihat'.
  2. Tak seperti Ramadan sudah, lepas Isyak ibu mengantuk. Dan rasa letih, taklah sampai tak terawih. Tapi ibu kata, dia hampir-hampir tertidur masa solat terawih sebab letih. Tahun ini, ibu kata bersemangat sepanjang masa, rasa bertenaga dan tak mengantuk.
  3. Ibu juga awet muda. Bila cakap umur dia 60, ramai kata 'ye ke kak?'. Ibu saya senyum je.
  4. Musim haji lepas, sebelum pergi. Tiba-tiba darah ibu naik. Pergi jumpa doktor, tapi dia tak nak makan ubat. Jadi dia ambil Vivix lebih dari biasa. Sekali lagi jumpa doktor, tekanan darah dah normal.
  5. Dan Vivix side effect yang paling 'secret'. Adalah dia sudah takde masalah untuk 'bersama'. Yelah kan faktor umur, dengan menopause lagi, 'bersama' adalah perkara yang ngeri bagi ibu. Lepas konsisten amalkan Vivix, ibu tak ngeri lagi.
Ibu sihat, sudah pasti saya gembira. Anak manalah suka tengok ibu ayah nya tak sihat kan?

Mungkin anda juga boleh hadiahkan Vivix untuk 'parents'. Apalah sangat harga Vivix, kalau nak bandingkan dengan pengorbanan ibu dan ayah. Sedekahlah pada ibu ayah kita. Tahukan sedekah paling baik adalah pada ahli keluarga sendiri.

Jika anda nak tahu harga Vivix Shaklee atau promosi Vivix special Julai bolehlah terus hubungi saya.



Atau jika anda mahu terus beli, boleh klik gambar di bawah:

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=5b5e6cc50cefa5e9f1f5ca272b136475, harga vivix shaklee, vivix shaklee diabetic, ubat sakit sendi, ubat diabetis, vivix testimonials, shaklee vivix testimonials, testimoni vivix shaklee, kebaikan vivix shaklee, kelebihan vivix shaklee, sembuhkan diabetis, petua awet muda, harga vivix shaklee, vivix shaklee diabetic, ubat sakit sendi, ubat diabetis, vivix testimonials, shaklee vivix testimonials, testimoni vivix shaklee, kebaikan vivix shaklee, kelebihan vivix shaklee, sembuhkan diabetis, petua awet muda, petua cantik ayu raudah, merawat SLE, menurunkan risiko kencing manis, tonik awet muda, membaiki DNA, vivix kanser, punca kanser, rawatan kanser, testimoni vivix, Vivix Testimonials, Vivix shaklee Testimonials, ubat resdung terbaik, resdung kanak-kanak, ubat resdung mujarab

Read more ...

Gejala Stroke Ringan Boleh Buat Otak Rosak Tanpa Sedar

Adakah ada stroke ringan? Bagaimana nak kenalpasti?

Apakah gejala stroke ringan atau 'silent stroke'?

Jika anda nak tahu, stroke terjadi bila darah tidak sampai ke otak. Dan yang lebih mengejutkan. Ia terjadi tanpa diketahui. Yelah, kalau demam, boleh rasa badan panas.

Tapi stoke ringan ni, tiba-tiba, tanpa tanda. Anda pun tidak boleh ingat bila diserang stroke ringan ni.

Dan akibatnya boleh merosakan otak, dan ianya 'permanent'.

Sebenarnya tiada gejala stroke ringan yang jelas.

Jika anda pernah diserang, kemungkinan anda ada masalah untuk berfikir dan masalah memori. Stroke ringan ini jika terjadi beberapa kali boleh mengakibatkan stroke major.

Cara Kenali Gejala Stroke Ringan

Salah satu cara buat 'brain scan'. Kerosakan pada otak terlihat ketika proses scan atau imbasan ini. Dan jika anda kerap ada masalah sukar mengingat, ia mungkin adalah kesan stroke ringan.

Pergilah berjumpa doktor. Doktor mungkin boleh kesan anda ada stroke atau tidak.

Bila gejala stroke ringan sudah dikenalpasti. Anda perlulah ambil 'preventive action'. Caranya adalah dengan menjaga kesihatan diri.

Selain jaga makan dan bersenam. Anda boleh amalkan makanan tambahan yang kaya antioksidan. Seperti Vivix Shaklee.

Vivix Shaklee adalah satu-satunya supplemen antioksidan yang boleh menembusi DNA manusia. Ia akan membantu membaiki kerosakan DNA di dalam badan. 

Kesan Vivix kepada pesakit stroke adalah:
  • membantu tingkatkan fungsi jantung
  • menurunkan kolestrol
  • melapangkan saluran darah yang tersumbat
  • fungsi metabolik badan meningkat
  • badan kembali berfungsi seperti sebelum serangan stroke

Usah bertangguh, kerana tindakan awal dapat selamat anda atau ibu ayah dari terkena serangan stroke yang lebih serius. Hingga menyebabkan badan terlantar, tak berdaya, tak boleh berjalan. 

Dan lebih menyedihkan bila hilang hampir keseluruhan memori. Atau senang cakap nyanyuk.

Berikut salah satu testimoni Vivix, membantu mengurangkan stroke:

vivix shaklee, vivix stroke, penawar angin ahmar, cara rawat angin ahmar, cara merawat stroke, cara merawat stroke dengan segera, gejala stroke ringan

Semua penyakit ada penawar.

Jadi kita sebagai manusia, wajib berusaha.

Lagilah bila ibu atau ayah kita yang kena stroke. Mestilah kita sebagai anak mahu dia kembali sihat.

Boleh berjalan dari terlantar sakit. Dan kembali bergembira bersama anak dan cucu.

Lagi pula bersedekah pada ibu ayah kan amalan mulia. Selain duit, jom sedekahkan kesihatan pada ibu ayah.

Jika anda mahu mencuba Vivix Shaklee tangani gejala stroke ringan atau stroke, boleh hubungi saya sekarang.




Read more ...

Vitalea Vitamin Terbaik & Tertua Di Dunia Bukan Planet Pluto

Kalau ada anugerah vitamin paling lama bertahan di dunia, pastinya jatuh pada Vitalea. Mula diformulasi pada 1915 dan pada tahun 2014, Vitalea kekal sebagai vitamin terbaik dan tertua.

Vitalea adalah singkatan dari perkataan 'Vitalize-Mineral'. Dan yang membuat ia lebih 'special' kerna ia dicipta oleh Dr. Shaklee. Dr. Shaklee adalah pengasas kepada Shaklee Corp.

Tengok dalam gambar, sempoi sungguh botol zaman dahulu.

Sekarang lebih cantik botolnya.

Vitalea vitamin terbaik, sebab utama ia lengkap dengan 30 nutrisi harian lengkap. 

Sumber Vitalea ini hanyalah dari buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan. Dan juga ia dikuasakan (hamboi ayat) dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting.


Yelah kalau nak ikutkan kita nie, berapa banyak sangatlah makan sayur dan buah.

Tak suka.

Kalau yang suka makan pun, sayur yang biasa-biasa konfem dah kena sembur racun. Lepas tu silap potong dan masak. Habis punah vitamin dan mineral.

Buah pulak, suka yang international je. Tapi nak sampai Malaysia makan bulan kut. Cantik je duduk kat supermarket. Kalau tak letak 'apa-apa' takkanlah gah je buah tu. Buah betik pun yang tanam sendiri, lepas 2 minggu dah lembik.

Bukanlah nak kata tak payah makan buah dan sayur. Ish silap tu.

Tetap kena makan. Cuma Vitalea nie tugas dia melengkapkan. Lengkapkan apa?

Lengkapkan vitamin dan mineral yang sepatutnya kita dapat dari buah dan sayur tulah.

Lagi satu yang buat Vitalea vitamin terbaik, sebab ujian klinikal membuktikan orang yang konsisten ambil Vitalea dalam tempoh setahun, mengurang 65% risiko jatuh sakit.

Seronok kan tak sakit. Ke ada yang suka sakit.

Paling kurang kita usaha jaga kesihatan badan. Takkanlah nak redha je. Sudahlah bumi makin tua, tercemar, radikal bebas. Jadi take something to prevent yourself from the worst.

Banyak sangat kebaikan Vitalea ni. Hanya sebiji sehari anda akan:

rasa lebih bertenaga dengan segera
melengkapkan vitamin dan mineral yang sepatutnya diambil oleh badan
lebih produktif, tidak lemau dan lemah
meningkatkan metabolisma badan, makna boleh membantu bakar lemak, so boleh kurus
jadi lebih muda, sebab ada agen anti penuaan dalamnya

Tak best ke? Hanya RM88 sebotol. Tudung anda pun lagi mahal dari ini.

Eh eh tak ke?

Sekurang-kurangnya jagalah kecantikan luaran, sama taraf dengan jaga kesihatan dalaman. Luar bubuh bedak dan make up, dalam ambil Vitalea. Boleh?

Sebotol ada 120 tablet. Jadinya tahan 4 bulan. Tak payah beli tetiap bulan.

Jimat, murah, banyak khasiat, long lasting inilah yang menyebabkan ia menjadi vitamin terbaik.

Oh lupa pulak, Vitalea ni tak sampai 5 minit sudah terlarut dalam badan. Sebab tulah ia pantas bekalkan tenaga.

Janganlah takut nak telan. Tak pernah dalam sejarah tercekik Vitalea sebab macam besar.

Besar lagi duit 20 sen. Bahahaha.

Untuk kebaikan yang banyak begini, takkanlah nak telan sebiji pun tak mampu.

Okay kalau ada rasa nak cuba ambil Vitalea nie. 

Bolehlah hubungi saya, Suriya Top SID di 016 773 1892.

Atau boleh beli terus di sini dengan klik pada gambar di bawah:

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fc0aafd651946d038137a3b480c2e639, vitamin terbaik, vitamin untuk ibu hamil, vitamin untuk ibu mengandung, vitamin untuk kucing, vitamin untuk mata, vitamin untuk rambut gugur, vitamin untuk menaikkan berat badan, vitamin untuk tenaga, vitamin untuk lelaki

 

Read more ...

Bisnes Online Khas Surirumah: 100% Panduan PERCUMA

Anda rasa nak mula bisnes online? Tapi tak tahu apakah bisnes online yang paling sesuai dengan status sebagai surirumah?

Atau mungkin anda sudah pun mula bisnes online, tapi rasanya macam tak serasi dengan diri. Mungkin terpaksa tinggalkan anak-anak ataupun modalnya besar.

Dulu saya pun macam tu, nak sangat bisnes online. Tapi tak tahu apa yang sesuai. Pernah sampai melabur RM20,000. Tapi hasilnya hampa. Salah sendiri juga, mudah sangat termakan janji manis.

Tapi alhamdulillah, akhirnya saya terjumpa dengan Mommy Lyna. Bukan bermula nak buat bisnes pun. Tapi nak cuba supplemen tambah susu. Maklumlah anak pertama dan saya menyusukan anak sepenuhnya.

Hampir setahun saya jadi pengguna tegar. A ah tegar, sebab terbukti khasiat dan kebaikan Set Tambah Susu Shaklee. Part yang paling saya suka, anak saya yang suka 'mengempeng' dan tak kurang mengempeng. Mungkin kepekatan susu saya setalah amalkan Set Tambah Susu, buat anak saya cepat kenyang.

Ok berbalik kepada cerita bisnes online. Lepas saya sendiri dah rasa perbezaan Shaklee ni. Maka saya pun kongsikanlah dengan kawan-kawan. Makin hari makin seronok berkongsi. Lalu akhirnya saya buat keputusan untuk jadi SID. 


bisnes online, bisnes dari rumah 2013, bisnes makanan dari rumah, bisnes mudah dari rumah, jenis bisnes dari rumah, bisnes online terkini, bisnes online paling untung,  buat bisnes dari rumah, bisnes online modal rendah, peluang bisnes dari rumah, cara bisnes dari rumah, bisnes internet dari rumah,  bisnes online terkini, cara buat bisnes online, kerja dari rumah online, cara menambah pendapatan, peluang menambah pendapatan,  menambah pendapatan dari rumah, menambah pendapatan sampingan, menambah pendapatan di rumah, bagaimana menambah pendapatan, ingin menambah pendapatan


Apa itu SID?

Shaklee Independent Distributor atau Pengedar Shaklee.

Saya berani cuba dan ambil risiko bisnes online Shaklee ni, sebab modal permulaan RM75 saja. 

Juga, saya tak perlu nak beli stok simpan di rumah. Beza dengan bisnes yang saya pernah buat dulu. Frust tau beli stok lepas tu tak laku. Hahahaha. Takpe pengalaman lalu menjadikan saya lebih bijak untuk memilih.

Lagi yang buat saya jatuh cinta dengan Shaklee selain kebaikan produknya. Kumpulan Shaklee di bawah Mommy Lyna yang sangat berbeza.

Pendekatan yang saya tak pernah jumpa di mana-mana.

Kami diajar untuk betul-betul bergantung harap pada Allah swt. Perbaiki hubungan dengan Allah dan jadikan Allah sebagai business partner yang paling utama.

Dan sudah pasti teknik-teknik perniagaan online juga dikongsikan satu persatu. Juga sokongan motivasi yang tak pernah putus. Walaupun kami berjauhan.

Inilah juga yang saya akan berikan pada anda. Saya akan kongsikan, termasuk pelbagai TIPS RAHSIA, tapi anda mestilah mendaftar dengan saya.

Segalanya akan didedahkan dan ianya 100% PERCUMA.

Jika dengan orang lain. Anda mestilah berguru dengan orang lain.

Macam bayar yuran sekolah kat sekolah A, tapi tiba-tiba kita nak belajar kat sekolah B. Tentulah sekolah B tak terima, nama kita pun takde kat situ.

Salah satu motto Shaklee adalah 'helping others'. Tolong orang untuk dapat kesihatan yang lebih baik. Dan juga tolong orang untuk dapat pendapatan yang lebih baik.

Saya juga akan lebih gembira jika lebih ramai surirumah macam saya boleh jana duit 4 atau 5 angka dari rumah.

Dengan hanya buat bisnes online Shaklee.

Dan lebih penting, boleh bantu suami ringankan beban dia. Bayangkan muka suami anda yang gembira. Makin erat hubungan sebab buat bisnes best ni.

Jika anda berminat, boleh terus hubungi saya.

Jangan takut, saya tak gigit.



Read more ...

Rakaman Ngeri MH17 Terhempas!

Klik pada link untuk lihat rakaman MH17 Terhempas --> LIVE FOOTAGE VIDEO FILM AMATURE NEWS

Amaran: Video mengandungi imej yang mengerikan
 
MH17 terhempas: Mayat ditemui di lokasi, serpihan bersepah sejauh beberapa kilometer
Astro Awani | Kemas kini: Julai 18, 2014

KUALA LUMPUR: Pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang terputus hubungan pada kira-kira 1415 (GMT) dari waypoint Tamak, sekitar 50km dari sempadan Ukraine dan Rusia telah disahkan terhempas menurut laporan AFP.

AFP turut melaporkan beberapa mayat telah ditemui di sekitar lokasi pesawat terhempas dan serpihan dikatakan bersepah sejauh beberapa kilometer.

Ekor pesawat malang itu dijumpai di sebuah ladang jagung berhampiran manakala pasukan mencari dan menyelamat kelihatan di lokasi.
 
 
Pesawat Boeing 777 itu berlepas dari Amsterdam pada 12.15 tengahari (waktu tempatan) dan sepatutnya tiba di Kuala Lumpur pada pukul 6.10 pagi Jumaat.

Terdahulu, pesawat Malaysia Airlines MH17 dikatakan terhempas di Ukraine, lapor Reuter.

Pesawat terbabit membawa 280 penumpang dan 15 anak kapal.

Dalam pada itu, sebuah pusat operasi telah dibuka dan akan beroperasi 24 jam di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Sepang.

Malaysia Airlines (MAS) dijadual mengadakan satu sidang media pada pukul 4 pagi di KLIA.

Wisma Putra kini sedang bekerjasama rapat dengan kerajaan Rusia dan Ukraine susulan laporan bahawa pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH17 telah terhempas di Ukraine, lapor Bernama.

Laporan itu menyebut Timbalan Menteri Luar Datuk Hamzah Zainuddin mengesahkan perkara berkenaan.

"Kami sedang bekerjasama rapat dengan kedua-dua kerajaan untuk mendapat maklumat.

"Buat masa ini, kami mempunyai beberapa maklumat, cuma tunggu nak mengesahkan sahaja", kata beliau ketika dihubungi Bernama hari ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melahirkan rasa terkejut dengan kejadian yang dilaporkan menimpa pesawat Boeing 777 milik MAS penerbangan MH17.

Perdana Menteri menerusi akaun Twitternya berkata, kerajaan akan menyiasat segera kejadian tersebut.

Bagaimanapun Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menerusi akaun twitternya menjelaskan, masih belum ada pengesahan bahawa pesawat itu ditembak jatuh.

"Pihak tentera telah diarahkan untuk menyiasat kesahihan dakwaan itu. Kita juga bekerjasama dengan Kementerian Pengangkutan (berhubung insiden tersebut)," katanya.

MAS melalui Twitternya mengesahkan pihaknya gagal menghubungi pesawat MH17 yang dijadualkan dalam perjalanan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur.

Kedudukan terakhir pesawat Boeing 777 itu dikesan berada di ruang udara Ukraine berhampiran sempadan Rusia.
 
 =================================================================
 
Kisah MH370 pun masih belum ada titik akhir dan sekali lagi kita diuji. MH17 pula terhempas dan ditembak. Allah swt sedang berbicara dengan kita.
 
Renung diri dan muhasabah diri. Mohon ampun dan bertaubatlah. Perbaiki diri.
 
Ampunkan kami wahai Allah, kami penuh dosa. Cucurkanlah rahmat Mu ke atas mangsa MH17 yang terkorban. Al Fatihah.

#prayforgaza
#prayforMH17


 


Read more ...

Sebab Perokok Tegar Akhirnya Berhenti Merokok

Sudah cuba macam-macam cara berhenti merokok? Tapi masih tak berjaya?

Tapi anda benar-benar nak berhenti, cuma tak tahu bagaimana lagi. Atau anda isteri yang dah buntu, tak tahu macam mana nak suruh suami berhenti merokok? Setiap masalah, pasti ada jalannya, itu janji Allah.

Teringat waktu ayah saya merokok dulu. Orang paling tak duduk senang ibu. Macam-macam ibu buat suruh ayah berhenti.

Ada sekali tu, ayah dah pun berhenti. Tapi bila dia 'outstation' jumpa kawan-kawan, dia kembali merokok. Jadi lepas tu, setiap kali ayah bawa balik rokok. Ibu akan sembunyikan.

Dan, orang kalau dah suka. Cari tak jumpa, ayah beli lain. Bengang habis ibu waktu tu.

Kalau waktu tu Vivix dah ada, mesti ibu dah beli Vivix bagi ayah.

Sebab ada perokok tegar yang berhenti merokok lepas 2 minggu. Sebab sayangkan suami, nak suami dia sihat dan hidup lama. Terpaksalah dia berkorban belikan Vivix.

Sungguh tak sia-sia, lepas 2 minggu, hilang terus selera suami dia kat rokok.

tips berhenti merokok, kesan berhenti merokok, petua berhenti merokok, ubat berhenti merokok, faedah berhenti merokok, klinik berhenti merokok, kelebihan berhenti merokok, simptom berhenti merokok, cara2 berhenti merokok, berhenti merokok mengejut, kaedah berhenti merokok, efek berhenti merokok

Testimoni Penuh En Mohd Hazrin Yahya Berjaya Berhenti Merokok Dalam Masa 2 Minggu:


"Alhamdulillah. Usaha menjauhkan diri dari yang haram diteruskan.

Beberapa hari lepas wife tetiba bagi sesudu vivix. Rasa macam ribena yang amat pekat. Dia kata elok untuk jantung. Tanpa usul periksa saya pun makan la. Keesokan harnya saya mula hilang satu 'nikmat' hidup bila sedut sebatang rokok. Puiii pahit giler. Rasa macam hisap rokok masa demam (perokok tegar tau ni). Saya continue hisap rokok beberapa hari tanpa berjaya menghabiskan rokok sampai ke puntung. 

Saya tanya dia apa benda ni. Dia kata vivix ni memperbaiki DNA manusia terutama sekali bahagian jantung dan organ-organ yang berkaitan. DNA kita akan balik ke asal macam mana yang dikurniakan kepada kita dan sepatutnya dipelihara. So organ dalaman yang selama ini dah terbiasa dengan nikotin dan segala macam racun membunuh tu akan jadi sempurna balik. Hah whatever la sayang....

Selang beberapa hari saya sendiri amik sesudu lagi vivix ni. Saja nak tengok macam mana hasilnya. Alah bukan tak pernah ambil niquitin dan macam2 tin yang ada kat pasaran. Benda2 tu mengurangkan kebergantungan terhadap nikotin tapi fikiran tak boleh lupa nikmatnya rokok. Kalau menjadi pun lambat hasilnya. Makan minggu atau bulan jugak. So esok paginya bila hisap sebatang terus rasa macam nak muntah. Uish biar betul ni. Sejam kemudian cuba lagi dan perghhh. Berhenti kereta tengah jalan sebab rasa terlalu tepu. Macam rasa merokok melebihi 20 batang sehari padahal baru sebatang dua jer hisap.

Alhamdulillah Tuhan dah tarik satu nikmat yang sia2 ni dan gantikan dengan nikmat yang lebih bermakna. Hidup yang lebih sihat. Tribute to my lovely..."


Tak payah tahan nafsu nak merokok. Sebab rasa sedap asap rokok tukar jadi rasa pahit.

Walaupun cuba nak merokok, tetap badan akan menolak. Dan akhirnya, hilang kenikmatan asap rokok.

Isteri En Hazrin bukan saja dapat selamatkan suami dia. Tapi yang lagi penting kesihatan anak-anak.

Bebas hirup udara tanpa asap rokok yang busuk.

Dan saya doakan buat perokok tegar, yang tengah cuba berhenti merokok, dan yang tak nak berhenti supaya Allah swt hilangkan nikmat merokok.

Dan semoga Allah swt limpahkan kesihatan untuk kita semua, agar bertambah baik amal ibadat kita.

Hidup tak lama, oleh itu buatlah kebaikan sebanyak mungkin. Jangan zalimi diri anda dengan rokok durjana.


Hubungi saya sekarang.

Read more ...

Post Terkini