5 SuperFood Turun Bacaan Kencing Manis Terkini!

Monday, June 23, 2014

Cara paling mudah kawal kencing manis adalah kawal apa yang di makan. Terdapat makanan-makanan yang hebat dan mampu turunkan bacaan kencing manis. Bermakna kencing manis anda terkawal.

Menurut http://www.webmd.com terdapat 5 'superfood' yang boleh turunkan bacaan kencing manis, berikut adalah senarai makanan tersebut:
  • Oat
Antara makanan yang sihat dan hebat dalam membantu mengawal gula dalam darah. Tapi pastikan oat anda tidak manis. Boleh gantikan gula dengan madu untuk buat oat anda lebih berperisa. Oat adalah makanan yang lambat tercerna. Pencernaan yang lambat akan mengawal kenaikan gula dalam darah. Berita baik lagi tentang oat adalah ia membantu anda untuk rasa kenyang dengan lebih lama. Dan akhirnya berat badan juga boleh turun. Anda akan menjadi kurus dari sebelum ini.
  • Broccoli, Bayam dan Kekacang Hijau
Apa sahaja yang hijau, adalah baik dimakan bagi untuk turunkan bacaan kencing manis. Ini kerana sayuran hijau tidak memiliki karbohidrat yang tinggi. Dan ianya kaya dengan serat. Berbeza pula dengan kentang atau jagung, kedua ini ada karbohidrat yang tinggi. Jadi tidak elok untuk anda yang kencing manis. Anda bebas untuk makan benda 'hijau' sebanyak mungkin. Untuk elakkan rasa bosan makanan sayuran hijau, anda mesti jadi kreatif. Pelbagaikan cara masakan, ini akan membuatkan anda 'excited' untuk makan.

penawar kencing manis, rawatan kencing manis, penyakit kencing manis, ubat kencing manis, bacaan kencing manis, kencing manis adalah, ubat untuk kencing manis, obat herbal untuk kencing manis, cegah kencing manis, tentang kencing manis, maksud kencing manis, askep kencing manis,

  • Strawbery
Siapa kata makanan pesakit kencing manis tak sedap? Nah ini dia strawberry, juga baik untuk yang ada kencing manis. Ya baik, walaupun ianya manis. Ia adalah pilihan terbaik berbanding coklat atau biskut. Sifat buah ini yang kaya dengan serat dan air akan membuatkan anda kenyang lebih lama. Kenyang lebih lama baik untuk anda, ia akan menurunkan nafsu untuk makan dengan lebih lagi. Less food, less sugar reading.
  • Salmon dan 'Lean Meat'
Sebaiknya untuk sumber protein, ambillah ikan. Seperti ikan salmon. Ini kerana ikan rendah kalori. Lebih kurang kalori, lebih baik untuk pesakit kencing manis. Ikan kaya dengan Omega 3, yang membantu mengurangkan risiko terkena penyakit jantung atau stroke. Tahukah anda bahawa 65% pesakit kencing manis bukan mati disebabkan kencing manis, tapi kerana serangan jantung dan stroke.
Sesekali jika anda bosan dengan ikan, ambillah 'lean meat' iaitu daging tanpa lemak yang juga rendah kalorinya. Jangan gunakan minyak ketika masak. Lemak dari daging sudah cukup.
  • Cinnamon
a.k.a Kayu Manis. Terbaru dikhabarkan bahawa ia mempunyai kesan yang baik terhadan insulin. Juga menurunkan bacaan kencing manis. Di Jerman, satu kajian telah dibuat terhadap satu kumpulan pesakit kencing manis Type 2. Mereka yang mengambil 'extract' kayu manis tiga kali sehari berjaya turunkan 10.3% berbanding hanya 3.4% bagi mereka yang hanya mengambil ubat biasa. Para saintis membuat kesimpulan bahawa kayu manis membantu turunkan bacaan gula bagi pesakit kencing manis. Cara paling mudah untuk nikmati cinnamon adalah, letakkan sedikit ke dalam oat anda. Ataupun letakkanlah sedikit ke dalam teh. Pasti anda suka akan kelainan rasanya.

Selain itu, anda juga boleh juga mengambil Vivix Shaklee. Ia adalah tonik hebat, yang kaya dengan anti oksidan. Anti oksidan membantu menggalakkan pembinaan sel-sel baru yang lebih sihat. Ini kerana kencing manis telah merosakkan banyak sel-sel dalam badan. Hingga membuatkan insulin tidak dapat berfungsi dengan baik, atau insulin tak cukup terhasil, atau luka yang lambat sembuh. Juga badan tidak dapat mengawal bacaan kencing manis atau bacaan gula dengan baik. 

Berikut adalah testimoni pesakit kencing manis yang menggunakan Vivix:Jika anda mahu cuba ikhtiar Vivix Shaklee untuk bebas dari kencing manis, bolehlah hubungi saya, Suriya Majid di 016 773 1892 sekarang.

You Might Also Like

0 comments

WeLoveSusuIbu On FB

WeLoveSusuIbu Instagram

Nuffnang

WeLoveSusuIbu Youtube