CoQTrol Plus Suplemen Untuk Tingkatkan Endurance Ahli Sukan

Thursday, March 01, 2018


CoQ-Trol Plus adalah suplemen terbaik untuk meningkatkan endurance dan stamina. Jika anda benar-benar seorang yang begitu mementingkaan ‘performance’ dan pencapaian, ini adalah suplemen yang anda cari.
Ianya sesuai untuk anda yang bergelar atlet. Seorang atlet perlulah mempunyai daya ketahanan dan stamina yang tinggi. Supaya anda boleh melalui apa saja latihan tanpa sebarang masalah. 

Suplemen ini 100% selamat, semulajadi dan berkesan. Ia telah dikeluarkan oleh syarikat nombor satu industri makanan tambahan, iaitu Shaklee.


Apakah Itu CoQ-Trol Plus?


CoQ-Trol Plus adalah suplemen konsentrasi coenzyme Q10 (coQ10). Enzim ini sangat penting bagi proses penjanaan tenaga seseorang.

Secara normal, setiap manusia mempunyai enzim coQ10 ini. Namun apabila usia meningkat dan badan terdedah dengan pelbagai pencemaran, kuantiti enzim ini semakin berkurangan.

Kekurangan ini mestilah diatasi dengan mengambil makanan kaya coQ10. Di samping itu, lengkapkannya dengan pengambilan suplemen seperti Coq-Trol Plus ini.

Satu kapsul CoQ-Trol Plus mengandungi 100mg coQ10 yang diperlukan oleh tubuh manusia setiap hari. Ini bagi membolehkan tubuh menjana tenaga yang sepatutnya.

100mg coQ10 CoQ-Trol Plus ini bersamaan dengan 3kg daging merah. Agak mustahil bukan seorang manusia walaupun segagah Badang dapat makan 3kg daging lembu dalam masa sehari.

Kalaupun berjaya makan 3kg daging, sudah tentu kadar kolestrol badannya akan meningkat naik. Bahaya bukan?


Disebabkan itulah, Shaklee menghasilkan suplemen khusus enzim coQ10 ini.

Keistimewaan Suplemen CoQ-Trol Plus


Shaklee sentiasa akan cuba berikan yang terbaik untuk pelanggannya. Oleh itu, suplemen enzim coQ10 Shaklee ini berbeza dengan suplemen lain di pasaran.

Setiap 100mg coQ10 digabungkan dengan tocopherols 5.5mg dan resveratrol 2mg. Supaya ia dapat memberikan kesan yang lebih optimum, di mana daya ketahanan atau endurance dan stamina akan meningkat.

Bagaimana Suplemen CoQ-Trol Plus Tingkatkan Endurance & Stamina?


Setiap sel-sel di dalam tubuh manusia berisiko terdedah kepada tindak balas oksidasi yang disebabkan radikal bebas. Ia boleh menyebabkan sel-sel rosak.

Di dalam kes anda sebagai atlit, radikal bebas ini akan menggangu penghasilan tenaga pada otot. Kesannya otot menjadi keras dan kontraksi otot berkurangan. Ini akan menjadikan daya tahan semasa latihan berkurang.

Seorang atlit yang berjaya adalah atlet yang mampu menjalani latihan selama mana yang boleh bukan? Practise makes perfect.

Satu kajian telah dibuat bagi mengesan kesan enzim coQ10 terhadap aktiviti fizikal. Selepas 60 hari, mereka yang mengambil suplemen 1200mg coQ10 ini setiap hari menunjukkan kurang mengalami tindak balas oksidasi akibat radikal bebas.

Selain itu, pengambilan suplemen ini meningkatkan tenaga semasa menjalani latihan atau senaman. Keletihan juga semakin berkurang. Ini bermakna prestasi akan bertambah baik.


Testimoni Suplemen Coq-Trol Plus


“Biasanya first km saya lari continously, pastu kena slow down jap sebab pancit. Then baru sambung balik.

Starting awal tahun cuba push 2km tak slow down…mood kasut baru sekali.

Sejak makan CoQ-Trol..hasilnya 4km non-stop! Dah 4km baru start pancit & kena slow down.

Ni kalau tak sebab ada appointment satgi ni mau sambung lagi.”
Cara Order


Sebotol CoQ-Trol Plus mengandungi 30 biji kapsul dan berharga RM157.68.

Anda boleh terus SMS/WA “Nak beli CoQ-Trol Plus” kepada saya melalui WA/SMS di 0167731892.


Setiap pembelian akan diserta bimbingan cara makan yang betul. Supaya suplemen ini dapat memberikan kesan yang optimum.

Ambil secara konsisten untuk mendapatkan hasil terbaik.

Ingat pilihlah suplemen yang selamat, semulajadi dan berkesan. Buat pilihan bijak.

Terima kasih.

Assalamualaikum.

You Might Also Like

2 comments

  1. thanks for the info
    bagus supplement nih

    ReplyDelete
  2. kalau makan daging sehari 3KG berapa la kos dia..

    perut pun tak mampu lagi nak tahan tu

    ReplyDelete

WeLoveSusuIbu On FB

WeLoveSusuIbu Instagram

Nuffnang

WeLoveSusuIbu Youtube